Skip to main content

KULNINGSKURS MED KARIN ERICSSON BACK

Välkommen till en dag där din unika röst står i centrum!

Vi kular och ropar tillsammans, i mindre grupper och även solistiskt om du vill. Lär dig grunden i den speciella roptekniken där rösten ljuder starkt i ett kraftfullt uttryck. Kursen ger dig konkreta övningar för att du sedan ska kunna fortsätta utforska och praktisera kulning på egen hand. Inga förkunskaper krävs, bara lust till att använda din röst. Utlärning sker på gehör, inga noter eller textblad används, det är lyssna -> härma som gäller. Du kommer också få lära dig några vallvisor med den speciella tonskalan som är karaktäristisk för kulning och rop.

Praktisk information:

Kursen går av stapeln 22 september kl 10-16 i Håga i Uppsala. Dagen börjar och slutar på Kulturoasen i Håga bycentrum.

Vid Kulturoasen finns parkeringsplatser, och stadsbussarnas linje 2 stannar alldeles intill. Vi kommer att vara utomhus under några timmar så kläder efter väder. Området är naturskönt, men terrängen bitvis oländig och inte anpassad för rollatorer och dylikt.

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Ange eventuella specialkostbehov i anmälningsformuläret.

Kursavgiften är 650 kr per person för Bilda-anslutna och 750 kr per person för icke Bilda-anslutna.

Anmälan senast 8 september.

Om ledaren:

Karin Ericsson Back är yrkesverksam sångerska och folkmusiker. Med en gedigen musiker- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har hon byggt upp en bred plattform där hon arbetar mångfacetterat med scenframträdanden, musikkomposition och kördirigering.

www.bilda.nu
www.karinericssonback.se
www.kulturoasen.se

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Kulturoasen
Hågavägen 190
75263 UPPSALA

Mer inom Musik

Mer inom Kör