Skip to main content

Littfest

För femte året samverkar vi med Littfest i Umeå, Sveriges största litteraturfestival! 

På Littfest är vi med och arrangerar föreläsning och workshop under rubriken: Från ilska till handling – Lev! Där du får chans att släppa ut din inre aktivist, läs mer längre ner i programmet.

Under hela bokveckan bjuder vi också in till flera olika arrangemang. För dig som vill utveckla ditt eget skrivande håller vi skrivarworkshopen ’Skriv bara skriv’ på fyra olika orter. Lyssna på uppläsningar och samtala med författare och konstnärer kring rubriker som bland annat vad är det för mening med att skriva? Kan man skriva vad som helst för barn? Och skrivande från Malå till Tjernobyl har du egna texter du vill läsa upp är det här du ska passa på. Vi kommer också bjuda på livepodd med Brittas Vardagsrum tillsammans med gäst.

Läs mer och se hela programmet här nedan.

För anmälan till de olika arrangemangen, klicka på varje arrangemangs länk och anmäl dig!

Bokveckan

Programpunkter 9 – 13 mars

Skriv bara skriv – skrivarworkshop 9-12 mars i Umeå, Vindeln, Skellefteå och Ö-vik

Kanske är du någon som redan har tydliga former för ditt skrivande men är i behov av inspiration och gemenskap för att ta ditt berättande vidare. Kanske har du bara små noteringar i marginalen på handlingslistan och vill utforska ditt skrivande. Skriv bara skriv är en workshop där vi lägger fokus på skaparglädje och på det praktiska skrivandet. Ledare är Hanna Hörnberg utbildad skrivpedagog via Skurups folkhögskola samt litteraturvetare via Högskolan i Halmstad. Anmäl dig till den skrivarworkshop som finns nära dig!

Anmäl dig och läs mer här

Det skrivande livet – 11 mars kl 18.00-21.00, Väven, FIKA!

Spännande samtal med författare och konstnärer kring rubriker som: Vad är det för mening med att skriva? Kan man skriva vad som helst för barn? Skrivande från Malå till Tjernobyl! Med mera. Vill du göra en uppläsning av egenskriven text? Anmäl dig på Bildas webb.

Anmäl dig och läs mer här

Brittas Vardagsrum – Livepodcast 12 mars kl 18.30-20.00, Korskyrkan

Britta Hermansson samtalar med författaren Britta Stenberg om senaste romanen ”Kvar” och om livet under ytan.

Läs mer här

Littfest

Programpunkter lördag 14 mars

Från ilska till handling – Lev! 14 mars kl 09.30-11.00, Umeå folkets hus

Med Sara Lidmans starka engagemang som inspirationskälla lär vi oss hur vi själva kan agera och skapa förändring i samhället idag. I denna workshop får du lära dig mer om Sara Lidman som talare men också släppa ut vår egen inre aktivist genom att prova på att ­skriva ­opinionsbildande texter.

Anmäl dig och läs mer här

Du kanske också är intresserad av

Starta bokcirkel

Starta bokcirkel

Vare sig du gillar fackböcker eller skönlitteratur blir läsningen roligare och perspektiven vidgas i samtalet med andra. Vi kan stötta din bokcirkel med böcker, samtalsunderlag och tips på kommande litteraturevenemang.