Skip to main content

Fantastic film festival – Light till Dark 2024 i Örebro

Uppdaterad:

Filmfestivalen Light till Dark med genrefilm, framförallt science fiction, fantasy och skräck har tjuvstartat och visar olika filmer. Det kommer bli en stor filmfestival i november. Men först blir det skräckfilmsvisning av Ur Mörkret, den 25 mars på Bio Roxy - med manusworkshop tillsammans med filmens skapare.

Festivalen Light till Dark kommer att sätta Örebro på filmkartan. Festivalen är planerad till november 2024, men festivalen har haft flera specialvisningar under 2023 och början på 2024 på temat skräck, science fiction och fantasy.

Det är Bilda Svealand, i samverkan med Örebro filmförening och Region Örebro län som arbetar för att sprida filmkultur.

Tanken är att festivalen ska sätta genrefilm, framför allt skräck, science fiction och fantasy på kartan i Örebro. Det är Bilda Svealand, i samverkan med Örebro filmförening och Region Örebro län som arbetar för att sprida filmkultur.

Den 25 mars är det specialvisning av Ur Mörkret med manusworkshop. Filmens manusförfattare Jimmy Nivrén Olsson håller i en manusworkshop efter visningen där man får lära sig grunderna i hur man skriver en skräckfilm.

Jimmy Nivrén Olsson är en etablerad manusförfattare baserad i Nora, med över tio års erfarenhet inom den svenska film- och TV-branschen. Hans arbete inkluderar flera framstående produktioner såsom TV-serien ”Jägarna”, Crazy Pictures storfilm ”UFO Sweden”, och den kommande TV-serien ”Slutet på Sommaren”.

Filmen: Parkförvaltaren Angelica söker upp sin före detta pojkvän, hundföraren Viktor, för att leta efter en kvinna som försvunnit i ett farligt naturreservat. I takt med att sökgruppen tar sig djupare in i skogen börjar Viktor ifrågasätta om det kan det ligga någon sanning i myterna om gruvrået, det skrämmande väsen som sägs hemsöka platsen.

Schema:

Måndag 25 mars

17:00 – Insläpp

18:00 – Ur Mörkret

19:30 – Paus

19:45 – Manusworkshop

Åldersgräns är 15 år, eller 11 år i vuxens sällskap.

Biljetter:

Ordinarie: 130 kr

Pensionär: 110 kr

Student: 110 kr

Medlem i Örebro Filmförening: 110 kr.

Manusworkshopen är gratis och vill man bara delta i den så går det bra, insläpp är då kl. 19:30.

Plats: Bio Roxy

Arrangeras av Light till Dark och Bilda i samarbete med Örebro Filmförening och är en del av Örebro Kommuns Lov Örebro.