Skip to main content

Studiehandledningar till katolsk studiebibel

Uppdaterad:

För första gången finns nu en katolsk studiebibel på svenska. Bilda har i samarbete med Emanuel Sennerstrand tagit fram tolv studiehandledningar till studiebibeln.

Att studera bibeln i gemenskap och samtal med andra är en nyckel för att kunna förstå och fördjupa sin relation till texterna och till de bibliska personerna. Studiebibeln har ett rejält format och uppmuntrar läsaren till att våga anteckna i marginalen, stryka under och verkligen fördjupa sig i texten. De tolv studiehandledningar utgår från Nya testamentets böcker, men genom de olika kommentarerna kommer läsarna att röra sig genom hela bibeln.

Studiehandledningarna är framtagna av Emanuel Sennerstrand i samarbete med Bildas verksamhetsutvecklare för att ge alla möjlighet att tillsammans studera Bibeln med ett katolskt perspektiv. För cirkelledaren finns det tips och råd hur man kan hantera olika sammanhang med mer eller mindre vana bibelläsare.

Det är min förhoppning och bön, att många skall få möta Jesus på ett djupare och mer omvälvande sätt genom denna bibelutgåva. Redan i det första förbundet finns denna brinnande längtan efter Messias Frälsaren, som sedan träder oss till mötes i hela sin verklighet i det nya förbundet. Vi är alla inbjudna att ta emot honom här och nu och låta honom förvandla hela vår verklighet. Vi kan aldrig tacka Gud tillräckligt för att han har gett oss sin egen Son, sitt eviga Ord som fortsätter att tala till oss i den heliga Skrift.

Ur Biskop Anders Arborelius förord

Tag och läs!

Filmen »Tag och läs!« av Mattias Piltz är framtagen av Stockholms katolska stift och presenterar vad katolsk studiebibel är och varför man ska läsa den.

Regionala kontaktpersoner

Bilda Nord

Norrbottens län, Västerbottens län samt delar av Västernorrlands län (Örnsköldsviks, Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommun).

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.

Kamila Oetting

Verksamhetsutvecklare folkbildning i katolska kyrkan. Verksamhetsområden Västra Götaland och Halland.