Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Samtalsguide till Sången om livet

Uppdaterad:

Välkommen till en samtalsguide till boken Sången om livet skriven av Harry Månsus! Boken Sången om livet speglar drömmen om en större pilgrimsrörelse. När kyrkfolk, tolvstegare och sökare från den alternativa scenen möts i en dialog – gärna som en pilgrimsvandring – sätts alla i rörelse mot ett djupare liv och en rimligare värld. 

Vad händer när bibelns berättelser sätts i händerna på sökande, troende och människor som oroas över vad som händer med samhället och vår planet?

Stanna upp. Vidga sinnena. Börja där Gud själv började – i naturens andlighet och i sången om livet. Gör vi det, kan vi upptäcka beröringen mellan tusenåriga texter och den folkliga andligheten i vår tid. Här spelar pilgrimsvandringen en avgörande roll.

 

Harry Månsus utmanar oss alla, och kanske troende i synnerhet, att lyssna in varandra för att hitta anknytningspunkter. För om någon tar monopol på ”sanningen” riskerar vi att förlora många som idag är på väg bort från sitt andliga arv och kulturella rötter.

Kontakta oss på Bilda för att komma igång med din studiecirkel.

 

 

Harry Månsus, teolog, pastor, författare, etisk rådgivare i behandlingsmiljö och grundare till Brommadialogen, en mötesplats för kristen recovery och alternativ andlighet. Har bl.a. skrivit böckerna Shalom Jord, Vägen hem, Den kosmiska katedralen.