Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

En grönare kyrka

Uppdaterad:

Vad är det att vara kyrka i en tid av planetärt nödläge? Hur kan teologin svara på de frågor vi som mänsklighet står inför? Och hur kan vi hjälpa människor som lever med klimatångest? De här frågorna berörs både i den ekoteologiska antologin En grönare kyrka och studieguiden till den. Tolv olika författare från olika kristna traditioner och sammanhang har bidragit med texter som rör relationen människa - Gud, människa - medskapelse, mellanmänskliga relationer och profetiska röster i ord och ton. 

Att samtala med andra om angelägna livs- och samhällsfrågor utifrån böcker och texter är intressant, spännande och ibland utmanande. I mötet med texter och andras åsikter, tolkningar och erfarenheter får vi ofta nya insikter och nya tankar om vårt eget liv. Genom samtal med andra om texterna i antologin kan läsaren bolla de frågor och tankar de väcker.

I studieguiden finns förslag på en samtalsmodell och samtalsfrågor utifrån bokens kapitel.

Samtalsgruppen registreras som studiecirkel och sker i samverkan med Studieförbundet Bilda. Verksamhetsutvecklaren i din region hjälper dig att starta en bokcirkel och ger dig åtkomst till studieguiden. Du hittar våra kontaktuppgifter här nedan.

Bilda Nord

Norrbottens län, Västerbottens län samt delar av Västernorrlands län (Örnsköldsviks, Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommun).

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Hanna Bosenius

Verksamhetsutvecklare kyrka (Föräldraledig)

  • E-post hanna.bosenius@bilda.nu
  • Fast telefon 0243-88 702

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.