Skip to main content

Källarn – Bildas Musikhus i Umeå

Uppdaterad:

Mitt i Umeå ligger Källarn, Bildas Musikhus. Här finns våra replokaler, både utrustade och outrustade. Här finns även en mindre scen där det går att arrangera egna spelningar. Det går också utmärkt att använda Källarn för workshops, utställningar, loppisar och möten.

Replokaler

Källarn har sex stycken replokaler – tre som banden själva utrustar och tre som Bilda har utrustat med gitarrförstärkare, basförstärkare, trumset med cymbaler och sånganläggningar med mickar.

Hur funkar det?

För att få tillgång till våra replokaler måste ni minst vara tre personer som startar en studiecirkel hos oss. En studiecirkel i musik är så enkelt som att ni några gånger per år rapporterar in till oss hur ofta ni har repat.

Ni bokar själva in era reptider i en kalender. Källarn är tillgänglig dygnet runt.

Alla band som repar hos oss får även helt kostnadsfritt arrangera egna spelningar i Källarn. Vi erbjuder dessutom kurser till våra band några gånger per år. Det kan vara allt från arrangörskap, marknadsföring, hur ni bokar era egna spelningar till att bygga egna gitarrpedaler.

Vad kostar det?

Studiecirkeln ger er en subventionerad (billigare) replokalshyra. De utrustade replokalerna kostar då 500-600 kr/månaden beroende på vilken lokal det är.

Lediga replokaler just nu:

  • Just nu finns det tre lediga platser i utrustade replokaler.

 

Kontakta oss om ni är intresserade av att repa i Källarn.

Hyr källarn

Det går att hyra Källarn till ett förmånligt pris för att arrangera spelningar, workshops, möten eller hålla i föreläsningar. Det finns upp till 10 bord och 30 stolar tillgängliga just nu. Det finns också en stor whiteboardtavla för t ex möten. Ni kan även hyra till musikutrustning och en ljudanläggning av oss om det behövs.

Hyr utrustning

Om ni gör ett arrangemang (behöver inte vara i Källarn) och vill samarbeta med oss så hyr vi ut allt från förstärkare, trumset, keyboard till högtalare, mickar, stativ och mixerbord till ett väldigt förmånligt pris.

Att göra ett arrangemang i samarbete med Bilda innebär kortfattat att det på något sätt måste framgå att ni samarbetar med oss, som t ex att vår logo finns med på er affisch, flyer eller programblad eller att det står ”i samarbete med Bilda” på ert Facebook event. Svårare än så är det inte.