Skip to main content

Studiecirkel för klimatet

Uppdaterad:

Varför ska vi bry oss? Vad säger egentligen Bibeln om miljöfrågorna, och vad säger forskningen? Hur kan vi bidra till positiv förändring, som privatpersoner, som kyrkor och som en världsvid folkrörelse?

I Eskilstuna har en studiecirkel med 15 deltagare utgått från Johannes Widlunds bok God jord och ett hållbart liv.

Men de har inte bara diskuterat utan även agerat för ett bättre klimat. Bland annat genom att försöka påverka Eskilstuna kommuns klimatplan.

Studiecirkeln bjöd bland annat in kommunpolitiker, samt föreläsaren, tidningsmakaren och entreprenören Johan Ehrenberg till St. Eskilskyrkan. Johan Ehrenberg föreläste och det anordnades även en debatt med kommunpolitikerna. Ehrenberg menar att det finns en lösning på klimatkrisen. Det handlar bara om att vi måste agera.

Catharina Dahlén, som är en av eldsjälarnai studiecirkeln, utmanar andra församlingar att starta studiecirklar utifrån Bildas studiecirkelmaterial God Jord och ett hållbart liv.

» I studiecirkeln är man ensam men ihop med 15 andra personer. Då pushar man varandra att göra de enskilda förändringarna som är nödvändiga. «

Deltagare från studiecirkeln

 

Läs mer

Samtalsguide till boken "God jord och ett hållbart liv"

Varför, vad och hur. Det är de tre huvudsakliga frågorna som författaren Johannes Widlund har försökt besvara med boken God jord och ett hållbart liv .

Läs mer om samtalsguiden