Skip to main content

Live at Heart

Sedan ett par år är vi medarrangör till showcase-festivalen Live at Heart som arrangeras i Örebro varje år.
I år bidrar vi framförallt till festivalens seminarieprogram samt arrangerar diaserter – Bildas koncept för dialog och konsert på scen.

Personer som lyssnar på ett band som spelar på en scen.

Seminarieprogrammet är som tidigare år, riktat mot musiker och andra i musikbranschen som är på plats på festivalen. Bilda arrangerar bland annat ett antal seminarier kring miljö och hållbarhet om tex praktiska tips hur man som musiker kan hålla nere sitt klimatavtryck och använda sin plattform till att inspirera andra 

För tredje året i rad arrangerar vi även tre diaserter – ett uppskattat koncept och numera stående inslag på festivalen.  

 Musik är något väldigt stort och viktigt för många människor. Vi i Bilda vill därför ta musiken på allvar och skapa nya utrymmen för möten mellan artist och publik, säger Sara Thorstensson, utvecklingsansvarig för Kultur på Studieförbundet Bilda. ” 

 I en diasert sätts musiken i ett sammanhang och publiken får möta artisten på ett lite närmare och mer personligt sätt än i en renodlad konsert. Vi är därför glada att även i år kunna presentera möten med tre toppartister i Live at Hearts diaserter. 

 

Under årets diaserter kommer publiken att få möta och lyssna till tre olika artister; 

 Rebecka Törnqvist är en av Sveriges mest välkända sångerskor och har med låtar som ”Good thing” för alltid en plats i musikälskares medvetande. Hon rör sig fritt mellan jazz och popmusik och har släppt ett tiotal album sedan 1993. Hösten 2017 släpptes skivan ”Home secretary” och hyllades som en lika stortartad som egensinnig återkomst. Skivan är ett samarbete med mångårige musikaliske vapendragaren och producenten Johan Lindström – som medverkar som musiker i diaserten. 

 Nina Kinert har med sin gudalika röst och sin innovativa popmusik trollbundit såväl unga popfans som medelålders vinylsamlare sedan skivdebuten 2004. Musikaliskt har hon rört sig mellan singer-songwriter, pop och mer elektroniskt färgad musik. Hon har turnerat med artister som Ane Brun och Anna Ternheim. 2018 släpptes hennes sjätte album, vackra “Romantic”. Med sig till diaserten har hon multiinstrumentalisten Linnea Olsson, mest känd som cellist. 

Kristofer Åström inledde sin karriär i det populära och på många sätt banbrytrande rockbandet Fireside och har sedan dess haft en drygt 20-årig framgångsrik karriär som soloartist och singer-songwriter samt med kompband som Hidden Truck och The Rainaways. Han har hunnit släppa ett dussintal album samt några minialbum/EP:s. 2018 släpptes fyra av hans EP:s som dubbelvinylen ”Quadrilogy”. 

 

Besök Live at Hearts webbplats

www.liveatheart.se

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Gig

Gig

Söker du eller ditt band spelningar? Här hittar du en lista över konsertarrangörer som vi samverkar med.

Rockskola

Rockskola

En Rockskola är ett utmärkt sätt att lära sig spela om man aldrig har spelat förut. Här lär du dig grunderna, du får testa olika instrument och kan bilda ditt första riktiga band.