Skip to main content

Låtkursen på Ekebyholm

Spela nyckelharpa och fiol dygnet runt!

For information in English, see the folder for 2019 below.

Under fem intensiva dagar och nätter fyller vi 1600-talsslottet Ekebyholm och dess slottspark med 90 spelmän från hela världen i alla åldrar. Undervisningen sker på alla nivåer – det är allt från rena nybörjare till riksspelmän! De flesta spelar nyckelharpa, men vi har även fiolspelare.

Undervisningen sker dels i form av individuella lektioner, dels i smågrupper med olika lärare. Lektionerna sker på gehör.

På kvällarna har vi kvällskonsert, vissång och stora möjligheter att spela och dansa tillsammans.

Kursen avslutas med konsert i Rimbo kyrka.

 

”Ekebyholmskursen är 100 % nyckelharpa, dag som natt, i undervisning, spontana jam, konserter och i mötet med alla som deltar. Det är helt enkelt omöjligt att ha annat än jäkligt kul på den här kursen!”  Josefina Paulson, lärare första gången 2012.

 

Kursen 2019

2019 års kurs äger rum den 23-27 juni på Ekebyholms slott i Rimbo. Anmälan till Låtkursen på Ekebyholm 2019. Platserna fylls upp snabbt, först till kvarn gäller.

Lärare 2019

Lärare i år är: Sunniva Abelli, Ditte Andersson, Caroline Eriksson, David Eriksson, Saana Kujala, Peder Källman, Torbjörn Näsbom, Sigurd Sahlström, Sven-Olof Sundell, Eva Tjörnebo (vissång) och Esbjörn Hogmark (”harpdoktor”).

Pris 2019

5600 SEK

Om Låtkursen på Ekebyholm

Låtkursen på Ekebyholm startade 1976 med Eric Sahlström och Gösta Sandström som lärare. Varje år utser Eric Sahlströms Minnesfond några unga spelmän i åldrarna 13–20 år till stipendiater. Förutom en kursplats på Låtkursen på Ekebyholm är det en stor ära att bli utsedd till ”Sahlströmstipendiat”. Många stipendiater kommer tillbaka, både som kursdeltagare och lärare.

 

Du kanske också är intresserad av