Skip to main content
Söker du något speciellt? Använd våra filter för bättre sökresultat! Börja sök

Låtkursen på Ekebyholm

Spela nyckelharpa och fiol dygnet runt!

For information in English, see the attached PDF folder below.

Anmälan öppnar 2 mars kl 12.00.

Under fem intensiva dagar och nätter fyller vi 1600-talsslottet Ekebyholm och dess slottspark med ca 90 spelmän från hela världen i alla åldrar. Undervisningen sker på alla nivåer – det är allt från rena nybörjare till riksspelmän! De flesta spelar nyckelharpa, men vi har även fiolspelare. Det här är ett unikt tillfälle för dig att utvecklas och förbättra dina kunskaper och ditt spel inom svensk folkmusik

Undervisningen sker dels i form av individuella lektioner, dels i smågrupper med olika lärare. Lektionerna sker på gehör.

På kvällarna har vi kvällskonsert, vissång och stora möjligheter att spela och dansa tillsammans.

Kursen avslutas med konsert i Rimbo kyrka.

 

”Ekebyholmskursen är 100 % nyckelharpa, dag som natt, i undervisning, spontana jam, konserter och i mötet med alla som deltar. Det är helt enkelt omöjligt att ha annat än jäkligt kul på den här kursen!”  Josefina Paulson, lärare första gången 2012.

 

Kursen 2020

2020 års kurs äger rum den 21-25 juni på Ekebyholms slott i Rimbo. Platserna fylls upp snabbt, först till kvarn gäller.

Pris 2020

5600 kr

Om Låtkursen på Ekebyholm

Låtkursen på Ekebyholm startade 1976 med Eric Sahlström och Gösta Sandström som lärare. Varje år utser Eric Sahlströms Minnesfond några unga spelmän i åldrarna 13–20 år till stipendiater. Förutom en kursplats på Låtkursen på Ekebyholm är det en stor ära att bli utsedd till ”Sahlströmstipendiat”. Många stipendiater kommer tillbaka, både som kursdeltagare och lärare.

Lärare sommaren 2020:Caroline Eriksson, David Eriksson, Olov Johansson, Saana Kujala, Johan Lång, Torbjörn Näsbom, Sigurd Sahlström, Markus Svensson, Sven-Olof Sundell samt Eva Tjörnebo (sång) och Esbjörn Hagmark (”harpdoktor”).

Kursledning:

Lars Lindkvist, Ida Larsson (föräldraledig juni 2020),  Barbro Wendt (vik. kursledare juni 2020), Anna Wikenius från Studieförbundet Bilda.

För mer information om kursen vänligen kontakta anna.wikenius@bilda.nu

Du kanske också är intresserad av

Folksångsnätverk Gävleborg

Folksångsnätverk Gävleborg

Folksångsnätverk Gävleborg är ett nätverk och en regional träffpunkt för alla som är intresserade av folksång i Gävleborgs län. Initiativtagare är Studieförbundet Bildas verksamhetsutvecklare inom folkmusik, genom kontakter med folksångare i regi...