Skip to main content

Kultur på gatan

Världens bästa sommarjobb för unga kulturskapare! Kan du jonglera, sluka eld, spela instrument, dansa eller sjunga? Vill du jobba som kulturarbetare och uppträda på gator och torg i sommar och få betalt samtidigt som du utvecklas och får nya vänner?

Så här funkar det!

Är du bra på något inom kultur? Vill du stå på en scen och uppträda inför publik? Då är du helt rätt för att söka det här sommarjobbet! Du ska vara 16-18 år. Du kan söka själv eller tillsammans med din grupp, men alla gruppmedlemmar måste skicka in varsin ansökan till oss.

Kultur på gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda i samverkan med flera kommuner. Du arbetar dagtid, sex timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor.  Under de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och två veckors spelperiod. Framträdandena sker till exempel på gågator, i parker, på äldreboenden eller i gallerior. Vi på Bilda sätter ihop grupper med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Du får nya kompisar!

 

Ansökan

Ansökan är inte öppen just nu.

 

Vad händer efter min ansökan?

När du skickat in din ansökan kommer en jury titta på den. Juryn kallar sedan till ett första möte med de som är bäst lämpade för jobbet. Alla sökande får besked via mejl oavsett om de får jobbet eller inte.

Om du får jobbet kommer två-tre veckor av ditt sommarlov att gå till att arbeta som kulturarbetare. Juryn delar in de sökande i grupper. I början av sommaren kommer ni att repetera in ett scenprogram som ni sedan spelar upp på flera olika platser runt om i din kommun. Under både rep- och spelperiod kommer du ha tillgång till en handledare med konstnärlig och pedagogisk kompetens.

Information till dig som sommarjobbare

Är du en av ungdomarna som jobbar med oss? Gå med i Facebookgruppen Vi som sommarjobbar med Kultur på gatan och nätverka med andra i din ålder som också älskar att framträda på olika sätt.

Information till kommuner

Vi blir större och bättre hela tiden! Hoppa på tåget i din kommun. Kontakta Jonas Jonsson för information om hur vi kan starta upp ett samarbete.

Här finns Kultur på gatan

Dessa orter var med i Kultur på gatan 2020:

Beroende på vilken kommun du bor i gäller olika ansökningsvillkor. Villkoren finns i anslutning till ansökan till respektive kommun.

Gävle

Ålder: Födda 2000-2005
Sök senast:
Ansökningsdatum har passerat (tisdag 28 april 2020)
Frågor:
martin.unoson@bilda.nu

För att kunna söka jobbet ska du vara skriven i Gävle kommun.

Krokom

Ålder: Födda 2000-2004
Sök senast:
Ansökningsdatum har passerat (söndag 12 april 2020)
Frågor:
jonas.jonsson@bilda.nu

För att kunna söka jobbet ska du vara skriven i Krokoms kommun.

Ljusdal

Ålder: Årskurs 1 och 2 på gymnasiet.
Sök senast: Ansökningsdatum har passerat (onsdag 22 april 2020)
Frågor:
staffan.jonsson@bilda.nu

Fyra olika inriktningar finns:
Musikgruppen 
Scenografiassistent med Scensation 
Scentekniker med Scensation 
Svedbovallen 

För att kunna söka jobben ska du vara skriven i Ljusdals kommun.

Söderhamn

Ålder: Födda 2002-2004
Sök senast:
Ansökningsdatum har passerat (fredag 3 april 2020)
Skicka ansökan till:
jonas.jonsson@bilda.nu

För att kunna söka jobbet ska du vara skriven i Söderhamns kommun.

Kultur på gatan i Söderhamn arrangeras i samarbete med Söderhamns kommun.

”Det som känns så fint med Kultur på Gatan är att kunna erbjuda unga kulturutövare en första kontakt med yrkeslivet. Att se, lyfta och stärka dem i sin självbild och få dem att växa som människor. Och att de får komma till insikt om att det här som jag kan, det är värt nåt! Man kan ju till och med jobba med det här!”

Jonas Jonsson, Bilda

Du kanske också är intresserad av