Skip to main content
Söker du något speciellt? Använd våra filter för bättre sökresultat! Börja sök

Kultur på Gatan

Världens bästa sommarjobb för unga kulturskapare! Kan du jonglera, sluka eld, spela instrument, dansa eller sjunga? Vill du jobba som kulturarbetare och uppträda på gator och torg i sommar och få betalt samtidigt som du utvecklas och får nya vänner?

Så här funkar det!

Är du bra på något inom kultur? Vill du stå på en scen och uppträda inför publik? Då är du helt rätt för att söka det här sommarjobbet! Kravet är att du är 16-18 år. Du kan söka själv eller tillsammans med din grupp, men alla gruppmedlemmar måste skicka in varsin ansökan till oss.

Kultur på gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda i samverkan med flera kommuner. Du arbetar dagtid, sex timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor.  Under de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och två veckors spelperiod. Framträdandena sker till exempel på gågator, i parker, på äldreboenden eller i gallerior. Vi på Bilda sätter ihop grupper med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Du får nya kompisar!

”Det som känns så fint med Kultur på Gatan är att kunna erbjuda unga kulturutövare en första kontakt med yrkeslivet. Att se, lyfta och stärka dem i sin självbild och få dem att växa som människor. Och att de får komma till insikt om att det här som jag kan, det är värt nåt! Man kan ju till och med jobba med det här!”

Jonas Jonsson, Bilda

Ansökan

Håll utkik, snart öppnar vi ansökan för 2020!

Beroende på vilken kommun du bor i gäller olika ansökningsvillkor – läs mer längre ner!

Vad händer efter min ansökan?

När du skickat in din ansökan kommer en jury titta på den. Juryn kallar sedan till ett första möte med de som är bäst lämpade för jobbet. Alla sökande får besked via mejl oavsett om de får jobbet eller inte.

Om du får jobbet kommer två-tre veckor av ditt sommarlov att gå till att arbeta som kulturarbetare. Juryn delar in de sökande i grupper. I början av sommaren kommer ni att repetera in ett scenprogram som ni sedan spelar upp på flera olika platser runt om i din kommun. Under både rep- och spelperiod kommer du ha tillgång till en handledare med konstnärlig och pedagogisk kompetens.

Information till dig som sommarjobbare

Är du en av ungdomarna som jobbar med oss? Gå med i Facebookgruppen Vi som sommarjobbar med Kultur på Gatan och nätverka med andra i din ålder som också älskar att framträda på olika sätt.

Information till kommuner

Vi blir större och bättre hela tiden! Hoppa på tåget i din kommun. Kontakta Jonas Jonsson för information om hur vi kan starta upp ett samarbete.

Här finns Kultur på gatan

Timrå

Ålder: 16 till 18 år.

Uppsala

Ålder: årskurs 9 och SPRINT-elever.
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Kultur på Gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda Öst under tre veckor. Du arbetar dagtid sex timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor med undantag för midsommarafton. I de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och två veckors spelperiod. Framträdandena sker till exempel på gågatan, i Stadsparken, på äldreboenden eller i gallerior. Vi på Bilda sätter ihop grupper med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam.

Du måste ha god kunskap inom området du söker, vara öppen för samarbete och våga stå på scen. Ett krav är även att du kan jobba under hela perioden. I ansökan ska du beskriva vad du kan och vill framföra, samt varför just du ska få jobbet. Du behöver också skicka med en länk till ett videoklipp där du visar upp vad du kan.

Du måste vara skriven i Uppsala kommun och gå i nionde klass eller SPRINT-programmet (språkintroduktion för ungdomar som nyss har anlänt till Sverige) för att kunna söka. Du måste också ha fullständigt personnummer eller AT-UND.

Sandviken

Ålder: Årskurs 9 och gymnasiet
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Gävle

Ålder: Årskurs 9, år 1 och 2 på gymnasiet
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Söderhamn

Ålder: Födda 2002-2004

Jobbet är i tre veckor och du ska vara skriven i Söderhamns kommun.

Bollnäs

Ålder: Högstadiet och gymnasiet
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Berg

Ålder: född 2000-2003
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Ljusdal

Ålder: år 1 och 2 på gymnasiet
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Härjedalen

Ålder: Född
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Kultur på Gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda Mitt och Härjedalens kommun under tre veckor i början av sommaren.

Du som får jobbet arbetar dagtid sex timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor med undantag för midsommarafton. I de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och cirka två veckors spelperiod. Framträdandena sker till exempel på bygdegårdar, sommarcaféer, på äldreboenden eller marknader runt om i kommunen. Vi på Bilda sätter ihop en grupp med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Arbetsgivaren ordnar med transport under spelperioden.

Du måste ha god kunskap inom området du söker, vara öppen för samarbete och våga stå på scen. Ett krav är även att du kan jobba under hela perioden. I ansökan ska du beskriva vad du kan och vill framföra, samt varför just du ska få jobbet.

Du måste vara folkbokförd i Härjedalens kommun för att kunna söka. För att vara säker på att få sommarjobb, ifall du inte blir uttagen till Kultur på Gatan, uppmanar vi dig att också söka sommarjobb på kommunens webbsida.

 

Nordanstig

Ålder: Högstadiet eller gymnasiet
Ansökan för 2020 har inte öppnat än

Kultur på Gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda Mitt under tre veckor i sommaren.

Du som får jobbet arbetar dagtid fem timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor. I de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och cirka två veckors spelperiod. Framträdandena på offentliga platser runt om i kommunen. Vi på Bilda sätter ihop en grupp med flera kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam.

Du måste ha god kunskap inom området du söker, vara öppen för samarbete och våga stå på scen. Ett krav är även att du kan jobba under hela perioden. I ansökan ska du beskriva vad du kan och vill framföra, samt varför just du ska få jobbet.

Du måste vara folkbokförd i Nordanstigs kommun och på högstadiet eller gymnasiet för att kunna söka.

 

Du kanske också är intresserad av

Körsångarens kraft

Körsångarens kraft

Välkommen till en workshop för dig som sjunger i kör och vill utveckla samspelet mellan din egen och gruppens röst och energi. Workshopen leds av sångerskan Katarina Henryson, känd bland annat från The Real Group.