Skip to main content

Hälsinge låtverkstad

Hälsinge Låtverkstad är navet i folkmusikens Hälsingland. Vi låter ungdomar utveckla nya musikaliska uttryckssätt där traditionen inte sätter gränser utan bjuder på nya möjligheter.

Hälsinge låtverkstad är en folkmusikutbildning för ungdomar mellan 12 och 18 år i Hälsingland.

Ett år med Hälsinge låtverkstad består av fem kurshelger där man bor och musicerar tillsammans i Järvsö för att utvecklas inom folkmusik och folklig dans. Deltagarna väljer inriktning genom att söka till antingen dans-, spel- eller sångverkstan.

Under läsåret kommer dessa tre grupper att både jobba var för sig och i en enda storgrupp för att förena kraften och energierna som finns i de olika uttryckssätten. Tillsammans gör vi en föreställning som formas utifrån de ungdomar som är med i ensemblen. Låtverkstans pedagoger arrangerar både traditionellt och nytt material och i spelverkstan är alla instrument välkomna. Vi gör egna koreografier, texter och stämmor till både nya och gamla låtar och sånger.

Är du 12-18 år och bara älskar att dansa, spela och sjunga? Då är detta perfekt för dig! Sök till nästa års Hälsinge låtverkstad! Start i oktober varje år.

”Vi vill ge alla chansen att delta i ett blomstrande musikliv!”

Låtverkstan startades 2002 och drivs i studiecirkelform av Studieförbundet Bilda Mitt i nära samarbete med Hälsinglands Musik- och Kulturskolor.

Fler samarbeten, projekt och initiativ