Skip to main content

Spela i band – Bilda Öst

Uppdaterad:

Här kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som spelar i band i Stockholm, Uppsala, och Gotlands län.

Det du behöver göra för att få ta del av våra erbjudanden är att rapportera ditt band som en studiecirkel i Bilda.

Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt med ny information och nya erbjudanden. Hör av dig till oss om du har frågor!

 

Låna teknik

Med studiecirkel i Bilda kan du låna utrustning för bland annat livespelningar, livestream, podd och film. Låna ljus, PA och backline med mera av oss. Vilken utrustning som finns att låna ser du under respektive ort nedan.

Clinics, workshops och föreläsningar efter dina behov

Våra föreläsningar, workshops och clinics skapar vi antingen efter ett behov vi själva sett finns inom våra studiecirklar eller efter ett behov som uttryckts från någon av våra cirkelledare. Din nära kontakt med din verksamhetsutvecklare ger oss stora möjligheter att forma verksamhet utifrån dig och ditt bands behov.

Nyhetsbrev

Fem gånger per termin skickar vi ut vårt nyhetsbrev som bland annat innehåller aktuella clinics, erbjudanden om aktuella spelningar och turnéer, specialpriser och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Kontakta din verksamhetsutvecklare om du inte får nyhetsbreven, det kan vara så att vi saknar din e-postadress. Du som är cirkelledare i bandet får också våra ledarbrev med erbjudanden, tips och inspiration.

Ekonomiskt stöd till ditt projekt eller din cirkel

Stödet är individ- och behovsanpassat. Kanske behöver du ekonomiskt stöd till att spela in, mixa eller mastra en skiva, till turnén eller din replokal. Prata med din Bilda-kontakt och berätta vilka era behov är. 

Våra verksamhetsutvecklares expertis

Alla vi som jobbar med musik och kultur hos Bilda har lång erfarenhet av livespelningar, rep, turnéer, inspelningar och musikbranschen. Vi kan coacha er inom till exempel PR, arrangemang, låtskrivande, ge tips om spelställen och att skaffa spelningar med mera. Tveka inte att boka in ett bandmöte med er Bilda-kontakt om ni vill ha tips och råd. Eller bjud in oss till repan för att få feedback!

Rabatt på merchandise

Genom oss får du 10% rabatt på Swedish Merch. Där kan ni till exempel köpa stickers, t-shirts, tygpåsar och backdrops till ert band. Kontakta er verksamhetsutvecklare för att ta del av erbjudandet.

Festivaler

Som band i Bilda har du möjlighet att spela på olika festivaler, runt om i Sverige och även utomlands. Vi samarbetar med:

Live at Heart: Showcasefestival i Örebro för morgondagens stjärnor. Läs mer om Live at Heart här.

Dandanat: Kulturfestivalen i Palestina där ni får spela tillsammans med palestinska musiker. Läs mer om Dandanat här.

Gefle Metal: Festival med fokus på metal och i första hand hårdare sådan. Läs mer om Gefle Metal här.

För dig som spelar i Stockholm

För dig som spelar i Stockholm

För dig som spelar i Stockholm

Replokaler till rabatterade priser

I Stockholm har vi replokaler på Södermalm. Med studiecirkel i Bilda får du hyra dessa till förmånliga priser. Vi har även en större replokal (prodrepa) du kan hyra för till exempel genrep, produktionsrep, spelningar eller liknande. Har du studiecirkel i Bilda får du låna denna gratis en gång per år! Läs mer om Smedjan här.

Service och tips om din utrustning

På Jam Gitarrer på Roslagsgatan 7 i Stockholm kan man köpa och sälja intressanta begagnade instrument och lämna in sin gitarr till service hos Svenskt Gitarrbyggarcentrum där 5 utbildade gitarrbyggare ser över alla detaljer noga. Nämn att du är från Bilda när du är inne så kan de visa dig lite tips och tricks i sin verkstad, alltid kul att veta mer om hur prylarna funkar och vad man kan göra själv, eller hur?

www.jam.se/butik/gitarrer

Rabatterad studiotid och inspelning

Vi samarbetar med flera olika studios i Stockholmsområdet där vi kan erbjuda rabatterad studiotid. Kontakta din verksamhetsutvecklare om du vill ha tips.

Framträdanden hos våra nationella och lokala klubbar och samarbetspartners

Bilda har upparbetade samarbeten med olika lokala klubbar i Stockholmsområdet:

Patricia: Livescen för t.ex. pop, rock, indie

Jazz på Hellsten: Jazzklubb på Hotell Hellsten

Källarbyn: Kulturcafé i Gamla stan med livescen för t.ex. jazz, folk, indie, experimentellt

Rost: Livescen för t.ex. folkmusik, pop, rock

Dessa kan vi sätta er i kontakt med om ni vill ansöka om att spela. Vi kan även hjälpa er genom att ge feedback på ert ansökningsmail.

Bilda Live

Bilda Live är ett live-koncept som anordnas av Bilda på olika scener i Stockholm. Under dessa arrangemang ges Bilda-anslutna band möjligheten att spela live under en kväll på en utvald scen.

Bilda Live ger band möjligheten att komma ut och giga, möta ny publik, spela på ställen som i vissa fall vanligtvis inte bokar okända band samt nätverka med andra band.

Intressant för ditt band? Hör av dig!

Kontakta Elina Johansson om du vill veta mer.

Kontakta Elina Johansson

Mer information

Hitta mer information om vår låneutrustning och vårt studioerbjudande i filerna nedan. Har du frågor om teknik eller hur ni smartast kan lägga upp er studio-tid – tveka inte att höra av er! Vi hjälper gärna till.

För dig som spelar i Uppsala

För dig som spelar i Uppsala

För dig som spelar i Uppsala

Replokaler till rabatterade priser

I Uppsala har vi replokaler mitt i stan – dels på Ungdomens Hus och dels Katakomb, i Missionskyrkans källare. Med studiecirkel i Bilda hyr du dessa till förmånliga priser. Läs mer här.

Rabatterad studiotid och inspelning

Vi har en egen studio i Katakomb i Missionskyrkans källare, som Bildaband kan hyra till rabatterat pris. Vi kan också tipsa om ljudtekniker och professionella studios.

Framträdande hos våra samarbetspartners

Vi samarbetar med flera live-scener i Uppsala, bland andra:

Crêperi Lemoni: intim scen för mindre sättningar, t.ex. soul, bluegrass, jazz och visa

Ungdomens Hus: stor välutrustad scen, främst för dig under 25 år

Intressant för ditt band? Hör av dig!

Kontakta Elias Hall om du vill veta mer

Kontakta Elias Hall

Låna utrustning

Ladda ner lista på låneutrustning i Uppsala. Tveka inte att fråga oss om du behöver något som inte finns på listan eller om du är osäker på vilken teknik du behöver. Vi vet att teknik kan vara en djungel och hjälper gärna till.

För dig som spelar på Gotland

För dig som spelar på Gotland

För dig som spelar på Gotland

Replokaler till rabatterade priser

Vi har replokaler vid Uncle Joes aktivitetscenter, Ung kulturhus Fenix och Gotlands kulturrum i Visby samt replokal i Roma. Se mer nedan. Med studiecirkel hos oss får du hyra dessa till förmånliga priser.

Rabatterad studiotid och inspelning

Vi har förmånliga priser på ett flertal musikstudios på ön. Kontakta din verksamhetsutvecklare för att veta mer.

Framträdande hos våra samverkansparter

Joda bar och kök: scen för rock och pop

Vår lilla planetförening som arrangerar konserter m.m. i Visby med omnejd

Intressant för ditt band? Hör av dig!

Kontakta Rune Gardell om du vill veta mer.

Kontakta Rune Gardell

Låna utrustning

Ladda ner lista på låneutrustning på Gotland. Tveka inte att fråga oss om du behöver något som inte finns på listan eller om du är osäker på vilken teknik du behöver. Vi vet att teknik kan vara en djungel och hjälper gärna till.

Kontaktpersoner

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.