Skip to main content

Spela i band – Bilda Öst

Här kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som spelar i band i Uppsala, Stockholms och Gotlands län.

Det du behöver göra för att få ta del av våra erbjudanden är att rapportera ditt band som en studiecirkel i Bilda.

Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt med ny information och nya erbjudanden. Hör av dig till oss om du har frågor!

Låna teknik

Med studiecirkel i Bilda kan du låna utrustning för bland annat livespelningar, livestream, podd och film. Låna ljus, PA och backline med mera av oss. Vilken utrustning som finns att låna ser du under respektive ort nedan.

Clinics, workshops och föreläsningar efter dina behov

Våra föreläsningar, workshops och clinics skapar vi antingen efter ett behov vi själva sett finns inom våra studiecirklar eller efter ett behov som uttryckts från någon av våra cirkelledare. Din nära kontakt med din verksamhetsutvecklare ger oss stora möjligheter att forma verksamhet utifrån dig och ditt bands behov.

Nyhetsbrev

2-3 gånger per termin skickar vi ut vårt nyhetsbrev som bland annat innehåller aktuella clinics, erbjudanden om aktuella spelningar och turnéer, specialpriser och erbjudanden från våra samarbetspartners. Kontakta din verksamhetsutvecklare om du inte får nyhetsbreven, det kan vara så att vi saknar din e-postadress. Du som är cirkelledare i bandet får också våra ledarbrev med erbjudanden, tips och inspiration.

Ekonomiskt stöd till ditt projekt eller din cirkel

Detta anpassat såklart till dina behov. Kanske behöver du turnéstöd, stöd till replokal eller annat.

Våra verksamhetsutvecklares expertis

Alla vi som jobbar med musik och kultur hos Bilda har lång erfarenhet av livespelningar, rep, turnéer, inspelningar och musikbranschen. Vi kan coacha er inom till exempel PR, arrangemang, turné med mera. Tveka inte att boka in ett bandmöte med er verksamhetsutvecklare om ni vill ha tips och råd. Eller bjud in oss till repan för att få feedback!

För information om replokaler och kontaktpersoner i Uppsala, Stockholm och Gotlands län, se nedan.

För dig som spelar i Stockholm

För dig som spelar i Stockholm

Replokaler till rabatterade priser

I Stockholm har vi replokaler på Södermalm. Med studiecirkel i Bilda får du hyra dessa till förmånliga priser. Vi har även en en större replokal (prodrepa) du kan hyra för till exempel genrep/produktionsrep/spelningar och liknande.

Service och tips om din utrustning

På Jam Gitarrer på Roslagsgatan 7 i Stockholm kan man köpa och sälja intressanta begagnade instrument och lämna in sin gitarr till service hos Svenskt Gitarrbyggarcentrum där 5 utbildade gitarrbyggare ser över alla detaljer noga. Nämn att du är från Bilda när du är inne så kan de visa dig lite tips och tricks i sin verkstad, alltid kul att veta mer om hur prylarna funkar och vad man kan göra själv, eller hur?

www.jam.se/butik/gitarrer

Rabatterad studiotid och inspelning

Vi samarbetar med flera olika studios i Stockholmsområdet där vi kan erbjuda rabatterad studiotid. Där kan ni själva sitta och mixa eller med få möjlighet att spela in med tekniker.

Framträdanden hos våra nationella och lokala klubbar och samarbetspartners

Bilda har upparbetade samarbeten med olika lokala klubbar i Stockholmsområdet t.ex. Southside, Lasse i Parken, Snotty Seaside och Jazz på Hellsten för att nämna några. Dessa kan vi sätta er i kontakt med om ni till exempel vill boka en releasespelning. Vi har även kvällar där vi erbjuder spelningar för våra band.

Dandanat

Som band i Bilda har du även möjlighet att spela på Live at Heart, festivalen för morgondagens stjärnor, samt åka på kulturfestivalen Dandanat i Betlehem där du får spela tillsammans med palestinska musiker.

Intressant för ditt band? Hör av dig!

Just nu söker vi band som vill spela i Stockholm. Kontakta Elina Johansson för mer information.

Låna utrustning

Ladda ner lista på låneutrustning i Stockholm. Tveka inte att fråga oss om du behöver något som inte finns på listan eller om du är osäker på vilken teknik du behöver. Vi vet att teknik kan vara en djungel och hjälper gärna till.

För dig som spelar i Uppsala

För dig som spelar i Uppsala

Replokaler till rabatterade priser

I Uppsala har vi replokaler mitt i stan – dels på Ungdomens Hus och dels Katakomb, i Missionskyrkans källare. Med studiecirkel i Bilda hyr du dessa till förmånliga priser. Läs mer här.

Rabatterad studiotid och inspelning

Vi har en egen studio i Katakomb i Missionskyrkans källare, som Bildaband kan hyra till rabatterat pris. Vi kan också tipsa om ljudtekniker och professionella studios.

Framträdande hos våra samarbetspartners

Vi samarbetar med flera live-scener i Uppsala:

Crêperi Lemoni: intim scen för mindre sättningar, t.ex. soul, bluegrass, jazz och visa

Café Jorden är Blå som en apelsin: intim scen för mindre sättningar, t.ex. soul, bluegrass, jazz och visa

Klubb Hijazz: Passar för grupper av alla storlekar sedan de öppnat i nya lokaler i hotell Botanika

Ungdomens Hus: Stor välutrustad scen, främst för dig under 25 år

Intressant för ditt band? Hör av dig!

Kontakta Elias Hall om du vill veta mer

Låna utrustning

Ladda ner lista på låneutrustning i Uppsala. Tveka inte att fråga oss om du behöver något som inte finns på listan eller om du är osäker på vilken teknik du behöver. Vi vet att teknik kan vara en djungel och hjälper gärna till.

För dig som spelar på Gotland

För dig som spelar på Gotland

Vi har förmånliga priser på ett flertal musikstudios på ön och fullt utrustade replokaler vid Uncle Joes aktivitetscenter och Ung kulturhus Fenix i Visby. Kontakta Rune Gardell för att veta mer!

Spelställen

Fenix live på Fenix Ungkulturhus: scen för musiker mellan 16 och 25 år

Joda bar och kök: scen för rock och pop

Skaiv i Vårdklockans kyrka: scen för folk, world, jazz med mera

 

Låna utrustning

Ladda ner lista på låneutrustning på Gotland. Tveka inte att fråga oss om du behöver något som inte finns på listan eller om du är osäker på vilken teknik du behöver. Vi vet att teknik kan vara en djungel och hjälper gärna till.

Du kanske också är intresserad av

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.