Skip to main content

Killmiddag

Hur ofta pratar du som är man med andra män om känslor kring kärlek, våld, sårbarhet eller sex? Gå på en öppen eller ordna en egen #killmiddag och börja prata med varandra!

En killmiddag kan ske i en liten grupp där ett gäng vänner eller personer ses och pratar utifrån ett samtalsunderlag. Den kan också ske i större former, kanske på en arbetsplats. Det kan också genomföras som ett offentligt arrangemang där en större grupp kan anmäla sig eller bli inbjudna.

Killmiddag startades av jämlikhetsstiftelsen Make Equal sommaren 2016 som svar på debatten om festivalövergreppen och har blivit än mer aktuellt efter #metoo. I samband med #metoo blir det extra tydligt att det nästan uteslutande är män som ligger bakom det sexuella våldet. Ambitionen med killmiddag är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle.

Vi tror på samtalet och mötet som en stor kraft till förändring. Bilda arrangerar öppna, offentliga killmiddagar men kan också hjälpa dig att ordna en egen killmiddag. Börja prata för att frigöra dig själv från destruktiva manlighetsnormer, för att bli en bättre partner och vän och för att det är härligt att få prata om sånt man annars aldrig pratar om.

Läs mer om Killmiddag på www.killmiddag.se

Ordna en egen killmiddag

En #Killmiddag kan ske i en liten grupp där ett gäng vänner eller personer ses och pratar utifrån ett samtalsunderlag. Den ska också ske i större former, kanske på en arbetsplats eller som ett offentligt arrangemang där en större grupp kan anmäla sig eller bli inbjudna.

Oavsett vilken form du är intresserad av kan vi hjälpa dig att komma igång. Vi har bred erfarenhet av att leda och vägleda samtalsgrupper och konsulenter (verksamhetsansvariga) som har full koll på att arrangera större och mindre evenemang. Eftersom just livsfrågor och samtalsforum är våra paradgrenar hjälper vi gärna er att främja ett tryggt rum och gott samtalsklimat.

Kontakta någon av oss för att komma igång!

Bilda Nord

Norrbottens län, Västerbottens län samt delar av Västernorrlands län (Örnsköldsviks, Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommun).

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.

Förbundskansliet

På vårt förbundskansli finns kontaktpersoner som är nationellt ansvariga för vår verksamhet, samt personer som arbetar med andra centrala delar.

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Ickevåld 2021

Ickevåld 2021

Ickevåld 2021 är den andra årligen återkommande mötesplatsen för aktivister, forskare och rörelser som väljer att STÅ UPP -  STÅ EMOT - STÄLLA OM, för en värld som lokalt och globalt är genomsyrad av fred och rättvisa, fri från våld och formad av ...

Möt utmaningar i samhället med oss i Bilda Sydväst

I vårt samhälle finns många utmaningar och behov. Tillsammans har vi möjlighet att möta dessa utmaningar. Vi söker kontakt med personer, församlingar och andra samverkansparter som vill stärka människor och lokala samhällen tillsammans med oss.