Skip to main content

Hovrastämman

Uppdaterad:

Den folkkära spelmansstämman som mellan åren 1991 och 2014 hölls i byn Hovra i Hälsingland återuppstår till minne av spelmannen Björn Ståbi. Under Kristi himmelfärdshelgen satte Hovrastämman tonen för en stämmosommar fylld av spelglädje. Efter 10 års saknad den äntligen tillbaka!

Hovrastämman 2024 kommer att kretsa kring långkurser där deltagarna ges tiden att fördjupa sin relation till folkmusik och dans, samtidigt som de har chansen att knyta nya vänskapsband – oavsett om de är lärare eller elever.

Utöver kursverksamheten kommer helgen att bjuda på konserter, dans, god mat och mysiga platser att spela och umgås på. Tillsammans skapar vi en varm och lekfull miljö, en öppen mötesplats där människor oavsett erfarenhet, instrument eller ålder kan samlas för att spela musik med främlingar och dansa med nyfunna bekantskaper.

 

Vi hälsar dig välkommen till Hovrastämman, för nya och gamla traditioner.

Kurserna är Hovrastämmans kärna

Bilda Mitt erbjuder flera kurser under Hovrastämman. Vi har ett härligt kurspaket med musik- och danskurser. Se utbud nedan tillsammans med länkar till anmälan. Har du frågor kring kurserna är du välkommen att kontakta Johanna Bölja Hertzberg verksamhetsutvecklare på Bilda i Järvsö.

Programmet för hela stämman släpps allt eftersom, men håll utkik på Hovrastämmans hemsida och i våra kanaler på sociala medier.

Hovrastämman – alltid Kristi himmelsfärdshelgen!

Tillgänglighet

Vi arbetar mot att Hovrastämman ska vara tillgänglig för alla, även för dig med funktionshinder. Tyvärr är stämmoområdets anpassning begränsad då den till stor del äger rum utomhus på gräsbevuxet underlag och i äldre lokaler som inte har hörslinga och i vissa fall inte heller ramp. Se mer nedan:

Tillgängliga lokaler:

  • Caféet (ramp)
  • Dansbanan, dans- och konsertlokal (ramp)
  • Rullstolsanpassad bajamaja
  • Café- och jamtält
  • Ladan, dans- och konsertlokal
  • Parkering för rörelsehindrade

Ej tillgängliga lokaler:

  • Vandrarhemmet, boende och toaletter
  • Nörrigårn, kurslokaler spel och ensemble
  • Lillstugan, kurslokal sång
  • Bönhuset, barnkurs- och konsertlokal

Volontärer

Under stämman kommer det att behövas ett lag glada volontärer som hjälper till med enkla men självklart viktiga uppgifter som att sälja inträdesbiljetter eller plocka skräp. Som volontär går du gratis på stämman den dagen du hjälper till. Vill du vara del av gänget? Anmäl dig till [email protected]

Kurser på Hovrastämman

Just nu finns inga aktuella kurser på Hovrastämman, men håll utkik, snart kommer de!

Hovrastämman på Facebook
Hovrastämman på Instagram