Skip to main content

Ethno

Uppdaterad:

Ethno är ett internationellt världsmusikläger som ägt rum i Rättvik en vecka varje sommar sedan 1990. Ethno samlar årligen nära hundra unga folkmusiker från uppåt tjugo länder och är öppet för deltagare som spelat i några år och är mellan 17 och 25 år. I år firar Ethno 30-årsjubileum med Ethno-fest i Rättvik 3-4 juli. Direkt efter årets upplaga av Ethno.

Grunden för Ethno är att det är de unga deltagarna själva lär varandra genom workshops.

Tanken är att ge de unga musikerna tillfälle att utvecklas både musikaliskt och personligt. Ethno skapar nya kontaktytor och nätverk över gränserna och skapar förståelse och respekt för andra människor och kulturer.

Sedan några år finns Ethno i mer än tjugo länder. Dessa läger har initierats av och leds ofta av musiker som varit deltagare eller ledare på Ethno i Sverige.

Ethno arrangeras av Folkmusikens hus i samverkan med flera aktörer där vi er en. Övriga samverkansparter är Region Dalarna, Rättviks kommun, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Folk You, Ethno Experience och Jeunesses Musicales International.

Läs mer på Ethnos hemsida.

Nu kan du anmäla dig till Ethno 2020

Ethno 2020 arrangeras på Rättviksskolan i Rättvik mellan 25 juni och 3 juli. Du som deltar ska vara mellan 17 och 25 år.

Här kan du läsa mer om anmälan

Ethnofest 2020

3-4 juli 2020 firar vi Ethos 30-årsdag med ett stort musikkalas i Rättvik. Med internationella gäster, jam, workshops, spel på stan, utställning och film. En riktig Ethnofest som avslutar årets Ethno Sverige!

Läs mer om Ethnofest och om hur du bokar biljetter