Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Suntprat

Uppdaterad:

Det finns en hel del saker som är svåra att prata om. Hur vet man om man dricker för mycket? Är porr najs, eller problematiskt? Kan en bli beroende av sociala medier?

Suntprat vill öppna för samtal kring alkohol, droger, sociala medier, gaming och nätporr. Det är områden i vardagen som kan ge oss glädje och kamp, inspiration och skam och göra att våra liv berikas och förminskas.

Att prata om detta med vänner, vuxna eller familjen är inte alltid helt enkelt. Projektets uppdrag är att sätta igång samtalen.

Suntprats  hemsida hittar du intressanta och roliga inlägg för tonåringar och pedagogiskt material för samtal för ledare. Där finns också tips om var man kan hitta hjälp om man oroar sig för att man själv eller någon man känner är i eller är på väg in i ett beroende.

Föreläsningar

12 mars 2020 hölls en konferens om Suntprat. I samarbete med UR Samtiden finns konferensens föreläsningar inspelade och via knappen nedan kan du titta på dem.

Utbildningsfilmer

På Suntprats hemsida finns också utbildningsfilmer för dig som möter unga som ledare eller i ditt jobb. Till filmerna finns ett samtalsmaterial som vi varit med att ta fram.

 

Suntprat är ett Arvsfondsprojekt som drivs av våra medlemsorganisationer Hela Människan och Equmenia. Vi finns med i en referensgrupp tillsammans med Equmeniakyrkan, Svenska Kyrkans Unga och Svenska Kyrkan.