Skip to main content

Studieplan till Feminism och kyrkan

Uppdaterad:

Går det att vara feminist och kristen? Hur har kvinnors roll sett ut i kyrkan genom historien? Kan feminism leda till befrielse för både män och kvinnor?

Det är några av frågorna som tas upp i denna antologi om kristen tro, kyrka, feminism och jämställdhet. Tio skribenter med varierad bakgrund – teologer, journalister och stats­vetare – belyser olika aspekter av jämställd­heten i kyrkan och skapar en intressant bild av en fråga som är ständigt aktuell. Dessutom bidrar två illustratörer med tänkvärda serier och illustrationer.Boken kan läsas av alla som är intresserade av frågeställningarna. Förhoppningsvis kan den skapa funderingar och peka på de problem som finns, men också visa att kyrkan faktiskt är mer feministisk än vad många tror.

Boken är utgiven på Argument förlag.

I samarbete med Bilda har bokens redaktör Lina Mattebo tagit fram samtalsfrågor till varje kapitel i en studieplan som kan laddas ner gratis.

Fler material och metoder

Civilkurage i 10 steg
  • Material och metoder

Civilkurage i 10 steg

Civilkurage i 10 steg är en introduktion till civilkurage där du får du veta mer och dessutom öva dig på att vara modig. Genom övningar och korta filmer får ...

Demokratins grammatik
  • Material och metoder

Demokratins grammatik

En praktisk handbok i föreningsdemokrati – en verktygslåda för dig som vill bilda en ny förening eller utveckla en befintlig.