Skip to main content

”Vi har valt den här låten på grund av kriget i Ukraina”

Uppdaterad:

På Musikschlagets finalscen kommer Henkeman fest. Petra Nordström göra entré. Duon från Sandviken som gör en cover på artisten Ken Rings låt ”Du och jag”.

Inför finalen känns det jättebra och spännande.

– Vi övar mycket, och just idag ska vi försöka öva lite också. Det är min text som ska sätta sig, den är lite småjobbig att lära sig, säger Henkeman

Henkeman och Petra har spelat ihop sen 2016 och varit med två gånger tidigare i Musikschlagets deltävlingar men i år är första gången de tagit sig hela vägen till riksfinalen. Låten har en aktuell koppling med det som sker i omvärlden.

– Vi har valt den här låten på grund av kriget i Ukraina, den handlar om att man lämnar sina nära och kära för att gå ut och kriga för sig själv, säger Henkeman.

Vad betyder musiken för dig?

– Musik för mig betyder livet, den betyder även smärta men även lite glädje också samtidigt för att man måste lära sig att gå vidare i livet på ett bra sätt, säger Henkeman.

”Ett mål kvar”

– Första gången jag var med i deltävlingen tänkte jag att det var lite roligt men sen när jag fått lite mersmak på finalplatsen nu känns det som jag nått mitt mål i alla fall. Men jag har ett mål kvar i nästa steg, säger Henkeman.

Vilket är nästa steg?

– Det är att vinna, avslutar han.