Skip to main content

Seniorer surfar tillsammans

Uppdaterad:

I studiecirkeln Digitalisering för seniorer träffas en grupp seniorer varje vecka för att tillsammans lära sig att surfa.

Varje vecka träffas åtta seniorer i vår verksamhetslokal Mosaik i Södertälje. Här får deltagarna lära sig använda smartphones och paddor, de får hjälp med bank-id, att handla på nätet, betala räkningar och mycket mer. Flera av deltagarna har tack vare kursen vant sig vid digitala verktyg.

Utan kursen hade jag inte vågat skaffa mig en surfplatta eller vågat försöka använda den, säger deltagaren Agneta.

Träffarna har varit väldigt betydelsefulla för oss alla. Det har varit värdefullt att lära sig att surfa och att lära känna varandra, säger deltagaren Richard.

Studiecirkeln skulle bestå av fem träffar, men deltagarna har gång på gång bett om att förlänga cirkeln. Nu har de träffats 15 gånger och vill fortfarande inte sluta, de vill lära sig mer!

Ledare för studiecirkeln är Ivette Boktor.

Jag hjälper människor att gå från en värld till en annan. De är väldigt tacksamma men jag är mer tacksam. Det här är en stor upplevelse även för mig. När jag började med den här cirkeln var det en deltagare som inte ens hade en mobiltelefon. Idag har hon en Ipad, en smartphone och bank-id. Det gör mig så stolt. Det här är min framgång, det roligaste jag gjort i mitt liv, säger Ivette.