Skip to main content

Poeten och Räven är finalister i Musikschlaget

Uppdaterad:

Musikschlaget är Sveriges största och bästa musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. I årets uppsättning uppträder Poeten och Räven som ett wildcard i finalen.

Den 12 november 2022 är det riksfinal i Sundsvall där tio finalister från hela landet möts. Musikschlagetfinalen är en musikalisk kväll där glädje, gemenskap och värme dominerar. Bland de tio finalisterna på scenen står duon Poeten och Räven, eller Sayam och Tommy som de heter till vardags. Sayam som på sin fritid skriver mycket dikter kallar sig passande nog i duon för Poeten.

– Jag tycker att det är så trevligt att dikten också kan bli musik. Jag skriver mycket dikter och det känns bra att den kan få ett annat liv i och med musiken, säger Sayam.

Uppträder med ”spoken words”

Duon kommer från Göteborg och blev inröstade i finalen som ett av tävlingens två wildcards. Deras nummer sticker ut på grund av dess originalitet. Även fast det känns bra med finalplatsen blev de ändå lite förvånade.

– Det känns bra inför finalen, vi är laddade. Men det var oväntat. Vi uppträder med ett alternativt nummer. Låten är mer av en dikt med ”spoken words” och Räven spelar på synth, säger Sayam.

”Det är en bra känsla i skapandet”

Båda har var för sig varit med i finalen tidigare men i år blir första gången ihop. De gillar skapandeprocessen och de känslor som musiken kan frambringa.

– Inför finalen kör vi hårt och repar, det är en go känsla, det ska bli kul att komma till Sundsvall, säger Tommy.

– Musiken är laddad på ett väldigt bra sätt, det är kul att spela men musiken kan ge olika känslor beroende på vad det är för musik. Det vi uppträder med är ”spoken words”, det är rap. Blandningen är fri och rolig. Det är en bra känsla i skapandet, säger Sayam.

Vad betyder Musikschlaget för dig?

– Konceptet är jättefint, det är sådan bredd på funktionsvariationerna, alla får vara med. Jag gillar inte att tävla annars, men det är sådant härligt koncept att vara med i. Det är en mycket glädje och inte så mycket konkurrens, säger Tommy.

– Vi är väldigt taggade, att vara med i den här konstellationen, det här numret är väldigt magiskt, säger Sayam.

Duon Poeten och Räven