Skip to main content

”Jag kan inte säga annat än att jag är absolut redo”

Uppdaterad:

Christian Witting är en av Musikschlagets finalister i årets Musikschlaget. Ett wildcard från Stockholm som varit med tidigare och då uppträtt med årets konferencier.

Christian har skrivit låten själv, med lite hjälp av sin kontakt Maria på Stora blå kultur som är den dagliga verksamheten. Låten heter ”Det sliter inombords” och den framför Christian tillsammans med Jonathan som spelar trummor.

Hur känns det inför finalen?

– Det känns underbart. Att få vara med och framträda med låten, säger Christian.

Hur förbereder du dig?

– Vi repar låten, det gjorde vi senast idag, säger Christian.

– Vi kan avslöja att det låter kanon, säger Maria.

På frågan vad musiken betyder för Christian säger han att det inger en glad känsla för honom. Att få sjunga och skapa musik gör honom positiv, glad och nöjd.

Christian har erfarenhet att vara med i Musikschlaget från tidigare år. År 2014 vann Christian hela finalen när han tillsammans med Mr Positive, som i år är en av Musikschlagets konferencierer, uppträdde. De framträdde då med låten ”Bada och älska med den rätta”.

Detta är något som inte Christian berättat för Maria utan som framkommer under intervjun och Maria blir glatt överraskad.

– Det har du inte berättat, säger Maria glatt till Christian.

Vad betyder Musikschlaget för dig?

– Jag kan inte säga annat än att jag är absolut redo. Att få åka upp och vara med. Det känns underbart bra. Att det inte handlar om att vinna utan att det handlar om samspelet med publiken, avslutar Christian.