Skip to main content

George Chamoun – ungdomsledare i Syrisk-ortodoxa scouterna

Uppdaterad:

George Chamoun är ungdomsledare i Syrisk-ortodoxa scouterna (SOSF). Han är engagerad i frågor som rör psykisk ohälsa och är en av de som pilottestat Neres ledarutbildning. 

Vilket var ditt första intryck av ledarutbildningen? 

– Utbildningen känns bra och tydlig och det är väldigt viktigt att ledare och vuxna ser till att göra den. Speciellt i dessa tider när alla är hemma och inte har något att göra, vilket såklart påverkar den psykiska hälsan. Men psykisk ohälsa är alltid viktigt att prata om.  

Varför är det här viktigt i er organisation?  

– När barn och unga mår dåligt kan det påverka deras sociala liv, men även hur de presterar i skolan. De kanske inte längre orkar göra sina läxor eller delta på lektionerna. Utbildningen ger inspiration och nya idéer till hur man hanterar en sådan situation. 

Vad hoppas du att det här bidrar till i er organisation?  

– Jag hoppas att många deltar och att vi blir en organisation där ledarna känner sig säkra och trygga i dessa frågor, och vet vad man ska göra när någon behöver prata om psykisk ohälsa. Oavsett organisation är det viktigt att man gör ledarutbildningen eftersom det höjer kvaliteten på ledarnas arbete. Om ledarna är trygga blir barnen trygga, vilket också gör att föräldrarna kommer att känna sig trygga med att lämna sina barn hos oss. 

Vill du lära dig mer om psykisk ohälsa? Med konceptet "Vara nere" får du som ung eller som ledare för unga tillgång till ett stort kunskapsmaterial och en ledarutbildning.

Läs mer om Vara nere