Skip to main content

En reseledare i Skrivarlandet

Uppdaterad:

Inger Lundin har jobbat länge med skrivande och böcker och tycker det roligt att välkomna människor till det hon kallar Skrivarlandet.

– En cirkelledare är lite som en guide, en reseledare, säger Inger Lundin som varit cirkelledare för skrivarkursen Lust att skriva.

Hon har jobbat länge med skrivande och böcker och tycker det roligt att välkomna människor till det hon kallar Skrivarlandet.

– Det är fantastiskt att få visa dem gestaltningsbergen, dramaturgikurvan och låta dem se utsikten från berättarperspektivet. Att vara med och visa vägen när människor går på upptäcktsfärd är väldigt givande.

Att vara med och visa vägen när människor går på upptäcktsfärd är väldigt givande.

På hennes skrivarkurser får deltagarna korta skrivövningar som de ofta också får läsa upp för varandra. Många säger efter kurserna att det som ger mest är att få lyssna på hur andra tagit itu med skrivövningarna.

– Att de får se att det finns så många olika sätt att skriva lär dem ännu mer än om jag bara skulle berätta hur man gör.

Genom alla år av skrivarkurser finns flera händelser som satt spår. Ett exempel från tiden med pandemi var en skrivarkurs via Zoom.

– En kursdeltagare satt i St Petersburg, en annan i Alicante, en tredje i Boden och vi andra på olika platser i Sverige. Man kan säga vad man vill om nackdelarna med digitala möten, men det finns otroligt mycket positivt också, avslutar hon.

Fler berättelseer från vår verksamhet

Kreativitet skapar kreativitet
  • Artiklar

Kreativitet skapar kreativitet

Midnight Light är en festival i Vilhelmina, i hjärtat av södra Lappland, som startades 2017. Målet var att göra en festival för lokalbefolkningen som också k...

Meningsfull skaparglädje
  • Artiklar

Meningsfull skaparglädje

Sedan 30 år har Britta Einarsson varit ledare frö studiecirkeln "Rutan". Deltagarna stickar och virkar rutor som sys ihop till filtar som skickas till behöva...

Värna, vårda och utveckla
  • Artiklar

Värna, vårda och utveckla

Ett och ett halvt dygn tog det, sedan var Bildas första digitala studiecirkel i skånskt yllebroderi fullsatt. Deltagarna får både lära sig att brodera och om...