Skip to main content

En reseledare i Skrivarlandet

Uppdaterad:

Inger Lundin har jobbat länge med skrivande och böcker och tycker det roligt att välkomna människor till det hon kallar Skrivarlandet.

– En cirkelledare är lite som en guide, en reseledare, säger Inger Lundin som varit cirkelledare för skrivarkursen Lust att skriva.

Hon har jobbat länge med skrivande och böcker och tycker det roligt att välkomna människor till det hon kallar Skrivarlandet.

– Det är fantastiskt att få visa dem gestaltningsbergen, dramaturgikurvan och låta dem se utsikten från berättarperspektivet. Att vara med och visa vägen när människor går på upptäcktsfärd är väldigt givande.

Att vara med och visa vägen när människor går på upptäcktsfärd är väldigt givande.

På hennes skrivarkurser får deltagarna korta skrivövningar som de ofta också får läsa upp för varandra. Många säger efter kurserna att det som ger mest är att få lyssna på hur andra tagit itu med skrivövningarna.

– Att de får se att det finns så många olika sätt att skriva lär dem ännu mer än om jag bara skulle berätta hur man gör.

Genom alla år av skrivarkurser finns flera händelser som satt spår. Ett exempel från tiden med pandemi var en skrivarkurs via Zoom.

– En kursdeltagare satt i St Petersburg, en annan i Alicante, en tredje i Boden och vi andra på olika platser i Sverige. Man kan säga vad man vill om nackdelarna med digitala möten, men det finns otroligt mycket positivt också, avslutar hon.

Fler berättelseer från vår verksamhet

Att lära för att utvecklas
  • Artiklar

Att lära för att utvecklas

Seidi Kurt är ledare för en kör, en grupp diakonissor och den Syrianska Kvinnoföreningen i Göteborg. Hon lyfter betydelsen av att få träffa andra med olika k...

Den bästa versionen av oss
  • Artiklar

Den bästa versionen av oss

Cliff är ett band från Trollhättan som spelar svensk alternativ rock. Ja, eller fransk rock med finskt vemod som de själva ibland beskriver det. För bandmedl...