Skip to main content

Demokrati och medskapande för alla

Uppdaterad:

Under våren genomfördes Bibliobilda på flera orter i Västerbotten. BiblioBilda är ett forum där du får vässa dina verktyg att agera på brinnande samhällsfrågor. Det är studiecirklar om demokrati och medskapande, för alla.

Studiecirklarna har inletts med föreställningen Lev! med efterföljande föreläsning om ”Sara Lidman som aktivist och talare” av Ellenor Lindgren på Bilda Nord. Sista träffen handlar om att själv ta tag i pennan och skriva debattartiklar eller tal. Något som engagerat deltagare över hela länet.

Ellenors reflektion om BiblioBilda:

»Efter Corona-uppehållet har det varit fantastiskt roligt att äntligen få komma ut i länet igen. Det fina med detta projekt är att jag haft möjlighet att träffa samarbetspartners ute i länet som man vanligtvis bara ringer/mailar. Det är lyxigt att ha tid att lära känna dem och får höra om deras arbete och utmaningar som de står inför. Att sedan så många deltagare i studiecirkeln valde att skriva egna debattartiklar gör mig väldigt glad. Det känns som att föreställningens syfte ”Lev” verkligen gick ända in i mål… inte bara till skott. Utan till frukt!«