Skip to main content

Bandet är en stor och betydelsefull del av livet

Uppdaterad:

Det Göteborgsbaserade bandet Mejram spelar enkel och lättillgänglig popmusik kryddad med influenser från svensk och amerikansk folkmusik. Bandet bildades 2016 och ett år senare startade de sin studiecirkel hos Bilda.

– Vi är en studiecirkel bestående av fyra personer där det inte finns en specifik ledare, vi delar alla på ansvaret av att vara ledare i gruppen. Min personliga syn på att vara ledare är att jag har ett ansvar att försöka skapa ett tryggt klimat i gruppen, att alla ska få möjlighet att komma till tals, och att försöka skapa en plats för kreativitet, glädje och lusten att utforska, berättar Gabriella Josefsson, cirkelledare och bandmedlem i Mejram.

I Mejram har alla fyra bandmedlemmar sin unika relation till varandra; sin egen jargong, humor, saker man i hemlighet stör sig på och saker som man älskar hos varandra.

– För mig är bandet en stor och betydelsefull del av livet. Den är personlighetsutvecklande, identitetsstärkande och meningsfull.  Att befinna sig i konstnärliga processer och att tillsammans med vänner utforska vart de tar vägen, är en värdefull sysselsättning, säger Marcus Fenn, bandmedlem i Mejram.

För bandmedlemmarna är studiecirkeln så mycket mer än bara musik.

– När vi ses så är det både i egenskap av de konstnärer vi är, och som de människor vi är. Allvar och skratt är lika viktigt och det är nog något som dels kan höras i den musik vi skapar och är också en social dynamik vi tar med oss till publiken. En riktigt go konsert innehåller väl både skratt och gråt?

Fler exempel från vår verksamhet

Kreativitet skapar kreativitet
  • Artiklar

Kreativitet skapar kreativitet

Midnight Light är en festival i Vilhelmina, i hjärtat av södra Lappland, som startades 2017. Målet var att göra en festival för lokalbefolkningen som också k...

Meningsfull skaparglädje
  • Artiklar

Meningsfull skaparglädje

Sedan 30 år har Britta Einarsson varit ledare frö studiecirkeln "Rutan". Deltagarna stickar och virkar rutor som sys ihop till filtar som skickas till behöva...

Värna, vårda och utveckla
  • Artiklar

Värna, vårda och utveckla

Ett och ett halvt dygn tog det, sedan var Bildas första digitala studiecirkel i skånskt yllebroderi fullsatt. Deltagarna får både lära sig att brodera och om...