Skip to main content

Ambassadörsträffar som inspirerar och folkbildar

Uppdaterad:

I vår region Bilda Öst Bilda samverkar vi med 62 ortodoxa församlingar och föreningar. Varje år bjuder vi in dem till en ambassadörsträff, med syfte att inspirera, folkbilda och visa uppskattning.

Den årliga ambassadörsdagen är en plats där Bildas kontaktpersoner och cirkelledarna från olika ortodoxa församlingar och föreningar får mötas, lära känna varandra och byta erfarenheter. Vid varje ambassadörsdag lyfts en av Bildas medlemsorganisationer och i år var det S:t Petrus Syrisk Ortodoxa kyrkans tur. Över 100 personer var på plats när församlingen bjöd på sång, dans, traditionell mat, samt föreläsning om syriska ortodoxa kyrkan.

– Det är jätteroligt att träffa nya människor och lära känna nya traditioner inom andra ortodoxa församlingar, säger Sami Safar, ordförande S:t Petrus Syrisk Ortodoxa kyrkan som har varit med på nästan alla ambassadörsträffar Bilda har arrangerat.

Många små ortodoxa församlingar och föreningar har drabbats hårt av pandemin. Därför ville Bilda erbjuda dem något extra i år och arrangerade ytterligare en ambassadörsdag, denna med hotellövernattning i Upplands Väsby.

» Bilda öppnar fönster till en massa möjligheter. «

Abraham Simeonidis från Aposteln Paulus Grekisk-ortodoxa församlingen i Uppsala. Abraham var en av deltagarna och är tacksam för dagen och samarbetet med Bilda i stort.