Skip to main content

16-årige Altaher Mori vann låtskrivartävling

Uppdaterad:

Under 2022 utlyste Bilda en tävling där deltagare fick chansen att vinna en workshop, med en av Sveriges främsta urban-producenter Yei Gonzalez, i legendariska Baggpipe studios i Stockholm.

Vinnaren i låtskrivartävlingen var 16-årige Altaher Mori från Sundsvall. Trots sin ålder hade han skrivit fler än 40 egna låtar, om kärlek, sorg och lite tyngre raplåtar.

» Musiken betyder allt för mig. Musiken är en dröm och ett mål. «

– Altaher Mori.

 

Altaher, som kom till Sverige från Syrien som sjuåring, började skapa musik för två år sedan. Han har fått stöd från sin familj och genom studieförbundet Medborgarskolan. Han inspireras av saker som händer runt honom.

– Jag har tyckt om musik sedan jag var liten. Jag tänkte ”varför inte skapa musik i stället för att bara lyssna”. I min musik berättar jag om vad som är runt mig.

Hans framtidsdröm är att bli en framgångsrik musiker, att han och hans familj kan leva på musiken. Han beskriver mötet med Yei Gonzalez som utvecklande och att det väckte nya idéer.

– Det var jätteroligt! Jag fick mycket hjälp. Han mixade min låt och tipsade mig om vad jag kan göra för att bli bättre. Vi fick kontakt med varandra. Det var jättebra.