Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar tillsammans med Bilda.

Inga fysiska deltävlingar i höst

Musikschlaget arrangerar inte fysiska deltävlingar under hösten 2020. Finalister utses istället av lokala jurygrupper utifrån de tävlandes inskickade filmer. Detta för att säkerställa att ingen smittspridning av infektionssjukdomen covid-19 sker bland artister, publik och arrangörer.

På grund av rådande omständigheter med risk för smittspridning av coronaviruset och utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har Musikschlagets festivalgrupp beslutat att inte genomföra deltävlingar 2020 fysiskt eller live. På de orter där deltävlingarna skulle ha ägt rum kommer det istället att formas jurygrupper. Dessa jurygruppers uppgift blir att gå igenom alla filmade bidrag som de tävlande tidigare skickat in med sin anmälan. Juryn utser sen en vinnare per ort utifrån Musikschlagets ordinarie jurykriterier.

En jurygrupp utser också två ”wildcard” utifrån resterande insända tävlingsbidrag. Alla finalister kommer att vara utsedda och klara till den 25 september 2020.

Den stora riksfinalen den 7 november 2020 kommer som planerat att genomföras live i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben.

 

Vill ni live-sända en konsert på Musikschlagets Facebooksida?

Skriv ett meddelande till oss på Musikschlagets Messenger eller skicka ett mejl till olle.norberg@bilda.nu

Skriv vilken dag Live-sändningen ska vara och vilken starttid.

Meddela ett par dagar före live-sändningen ska gå ut så hinner vi annonsera, så att så många som möjligt kopplar upp sig för att njuta av musiken.

Har du några frågor kontakta:

Olle Norberg, olle.norberg@bilda.nu

Stolta sponsorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Sociala medier

Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Instagram

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Besök vår sida för Bildas logotyp för mer information om hur vår logotyp ska användas. Här hittar du även fler varianter och format.

Vinnare av Musikschlaget 2019: Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo.

Höj volymen och lyssna på den underbara, svängiga låten igen! Musikschlagets vinnare 2019! Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo. Det går verkligen inte att sitta stilla. Dansa! 😀 🤸‍♂️💃

Gepostet von Musikschlaget am Sonntag, 10. November 2019

Fler samarbeten, projekt och initiativ