Skip to main content
Just nu har vi problem med utseendet på vår hemsida. Vi jobbar på att lösa problemet! Tack för ditt tålamod.

Musikschlaget

Musikschlaget är en musiktävling där man kan höja näven i strålkastarljuset och vara stolt över precis den man är! Under deltävlingarna och finalen bjuder vi på shower där scennärvaron och musikglädjen överträffar det mesta.

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

 

Final i Sundsvall 9 november

Finalen är en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. Under kvällen arbetar Maitraiders med att skapa de bästa förutsättningarna för alla artister som medverkar. De tar emot artisterna, riggar på scenen, ansvarar för greenroom och ser till att alla får vad de behöver.

Bakgrunden till Musikschlaget

Det började med en idé redan år 2006 när Maitraiders deltog i en internationell melodifestival i Atén. Idéen växte sig större, till en vision om en musiktävling där nya röster får höras, röster som kanske inte alltid får framträda i en professionell inramning, men som definitivt är värda att göra det. Konceptet har sedan utvecklats av Studieförbundet Bilda och redan första året 2011, förstod alla inblandade att vi varit med om att skapa något väldigt speciellt. Något som växer, mer och mer för varje år.

Musikschlaget – en melodifestival med mening! Som också ger mening till alla som jobbar med den, till artisterna och inte minst till publiken som blir större och större för varje år. Vi erbjuder glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för dem som kanske inte alltid får ta den plats de förtjänar.

Kooperativet Maitraiders musikservice är en arbetsplats i centrala Sundsvall som drivs av personer med beslut om insats enligt LSS. Gruppen driver kooperativet själva, under handledning. I Maitraiders verksamhet arbetar de dagligen med musik i olika former.

Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Instagram
Kjelll Borgwall - vinnare av Musikschlaget 2018

Stort grattis till vinnaren av Musikschlaget 2018! Kjell Borgwall och singlarna med låten - Jag vill ha en tjej! Ett stort tack till alla artister, jury, tekniker och publik för att ni bidrog till en riktigt härlig och glädjefull kväll. Helt underbart som vanligt. Vi säger som Mr Positive: Alla är vinnare! Vi ses igen nästa år!

Gepostet von Musikschlaget am Sonntag, 11. November 2018

Lyssna på intervju med Kjell Borgwall, vinnare av Musikschlaget 2018

Kjell Borgwall vann Musikschlaget

www.sverigesradio.se

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Gefle Metal Festival

Gefle Metal Festival

Hårdrocksfestivalen Gefle Metal Festival är festivalen med fokus på musikens hårdare domäner. Sommaren 2020 firar vi fem år och passar på att utöka musikfesten från två dagar till tre dagar, med totalt tre scener.

Rockskola

Rockskola

En Rockskola är ett utmärkt sätt att lära sig spela om man aldrig har spelat förut. Här lär du dig grunderna, du får testa olika instrument och kan bilda ditt första riktiga band.

Jurykriterier

Musikschlaget är öppen för musik av alla genrer och bedöms enligt följande kriterier. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar.

1. Musikalitet, 1-5 poäng

Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs. Till exempel hur man hanterar sina instrument och hur man spelar tillsammans med varandra.

2. Orginalitet, 1-5 poäng

Här bedömer juryn originalitet, sound och personlig tolkning, oberoende av om man framför eget material eller andras musik.

3. Helhetsintryck, 1-10 poäng

Här bedömer juryn hur musiker/grupp lyckas med att nå ut till och beröra publiken. Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat och väl förberett. Även spontanitet, spelglädje och utstrålning.