Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar tillsammans med Bilda.

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av risk för smittspridning av coronaviruset och utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har Musikschlagets festivalgrupp, onsdagen den 18 mars, tagit beslut om att ställa in samtliga deltävlingar under våren 2020.

Vi planerar istället att genomföra deltävlingarna runt om i landet under september 2020. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer tyder på att detta inte skulle fungera så kan regionala jurygrupper utse tio finalister utifrån de anmälningsfilmer som skickas in av de tävlande.

Finalen planeras fortsatt att hållas i Sundsvall den 7 november 2020 och det går fortfarande att anmäla sig. Musikschlaget förlänger anmälningstiden för deltävlingarna till 24 augusti 2020. Ni som tidigare skickat in anmälningsfilmer står kvar som anmälda.

 

Vill ni live-sända en konsert på Musikschlagets Facebooksida?

Skriv ett meddelande till oss på Musikschlagets Messenger eller skicka ett mejl till olle.norberg@bilda.nu

Skriv vilken dag Live-sändningen ska vara och vilken starttid.

Meddela ett par dagar före live-sändningen ska gå ut så hinner vi annonsera, så att så många som möjligt kopplar upp sig för att njuta av musiken.

Har du några frågor kontakta:

Olle Norberg, olle.norberg@bilda.nu

 

Anmälan till Musikschlaget är fortfarande öppen

Det går fortfarande bra att anmäla sig till de regionala deltävlingarna som kommer att hållas i september 2020.
Anmäl er senast 24 augusti!

I anmälan måste det ingå en bild och film på artisten/bandet. Bilder skickas via ”Lägg till filer” och filmer på samma sätt eller genom bifogade länkar.

Stolta sponrorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Sociala medier

Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Instagram

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Besök vår sida för Bildas logotyp för mer information om hur vår logotyp ska användas. Här hittar du även fler varianter och format.

Vinnare av Musikschlaget 2019: Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo.

Höj volymen och lyssna på den underbara, svängiga låten igen! Musikschlagets vinnare 2019! Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo. Det går verkligen inte att sitta stilla. Dansa! 😀 🤸‍♂️💃

Posted by Musikschlaget on Sunday, November 10, 2019

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Rockskola

Rockskola

En Rockskola är ett utmärkt sätt att lära sig spela om man aldrig har spelat förut. Här lär du dig grunderna, du får testa olika instrument och kan bilda ditt första riktiga band.