Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar, i ett samarbete med Bilda.

Anmälan är öppen!

Nu går det bra att anmäla sig till de regionala deltävlingarna som kommer att hållas under april – maj 2020.
Anmäl er senast 31 mars.

I anmälan måste det ingå en bild och film på artisten/bandet. Bilder skickas via ”Lägg till filer” och filmer på samma sätt eller genom bifogade länkar.

Deltävlingar 2020

  • 5 april – Linköping – Sagateatern
  • 26 april – Göteborg – Clarion Hotel Post
  • 2 maj – Lund – Folkets Hus
  • 8 maj – Örnsköldsvik – Sliperiet
  • 9 maj – Sundsvall – Birsta City
  • 10 maj – Sandviken – Folkets Hus
  • 22 maj – Stockholm 22 maj – Nya Rågsveds Folkets Hus
  • 30 maj – Köping – Folkets Hus

Final i Sundsvall 7 november 2020

Finalen som alltid arrangeras i Sundsvall är en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. Under kvällen arbetar Maitraiders med att skapa de bästa förutsättningarna för alla artister som medverkar. De tar emot artisterna, riggar på scenen, ansvarar för greenroom och ser till att alla får vad de behöver.

Stolta sponrorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Sociala medier

Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Instagram

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Besök vår sida för Bildas logotyp för mer information om hur vår logotyp ska användas. Här hittar du även fler varianter och format.

Vinnare av Musikschlaget 2019: Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo.

Höj volymen och lyssna på den underbara, svängiga låten igen! Musikschlagets vinnare 2019! Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo. Det går verkligen inte att sitta stilla. Dansa! 😀 🤸‍♂️💃

Posted by Musikschlaget on Sunday, November 10, 2019

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Gefle Metal Festival

Gefle Metal Festival

Hårdrocksfestivalen Gefle Metal Festival är festivalen med fokus på musikens hårdare domäner. Sommaren 2020 firar vi fem år och passar på att utöka musikfesten från två dagar till tre dagar, med totalt tre scener.