Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Musikschlaget

På Musikschlaget höjer artisterna näven i strålkastarljuset och är stolta över den de är. Under deltävlingarna och finalen bjuder vi på shower där scennärvaron och musikglädjen överträffar det mesta.

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättning. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats till den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. De regionala deltävlingar arrangeras mellan april-maj varje år.

Deltävlingar 2019

På deltävlingarna medverkar bidrag som band eller soloartist, med eget material eller covers. Välkommen på någon av årets deltävlingar!

  • Umeå 6 april
  • Sandviken 13 april
  • Jönköping 24 april
  • Stockholm 26 april
  • Göteborg 28 april
  • Ljungby  4 maj
  • Timrå 25 maj
  • Västerås (datum ej klart).

Final i Sundsvall 9 november

Finalen är en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. Under kvällen arbetar Maitraiders med att skapa de bästa förutsättningarna för alla artister som medverkar. De tar emot artisterna, riggar på scenen, ansvarar för Greenroom och ser till att de får vad de behöver.

Bakgrunden till Musikschlaget

Iden till Musikschlaget föddes av Maitraiders när de deltog i en Internationell melodifestival i Atén 2006, konceptet har sedan utvecklats av Studieförbundet Bilda. Kooperativet Maitraiders musikservice är en arbetsplats i centrala Sundsvall som drivs av personer med beslut om insats enligt LSS. Gruppen driver kooperativet själva, under handledning.Verksamheten består av att i olika former arbeta med musik.

 

Jurykriterier

Musikschlaget är öppen för musik av alla genrer och bedöms enligt följande kriterier. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar.

1. Musikalitet, 1-5 poäng

Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs. Till exempel hur man hanterar sina instrument och hur man spelar tillsammans med varandra.

2. Orginalitet, 1-5 poäng

Här bedömer juryn originalitet, sound och personlig tolkning, oberoende av om man framför eget material eller andras musik.

3. Helhetsintryck, 1-10 poäng

Här bedömer juryn hur musiker/grupp lyckas med att nå ut till och beröra publiken. Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat och väl förberett. Även spontanitet, spelglädje och utstrålning.

Kjelll Borgwall - vinnare av Musikschlaget 2018

Stort grattis till vinnaren av Musikschlaget 2018! Kjell Borgwall och singlarna med låten - Jag vill ha en tjej! Ett stort tack till alla artister, jury, tekniker och publik för att ni bidrog till en riktigt härlig och glädjefull kväll. Helt underbart som vanligt. Vi säger som Mr Positive: Alla är vinnare! Vi ses igen nästa år!

Gepostet von Musikschlaget am Sonntag, 11. November 2018

Lyssna på intervju med Kjell Borgwall, vinnare av Musikschlaget 2018

Kjell Borgwall vann Musikschlaget

www.sverigesradio.se

Fler samarbeten, projekt och initiativ