Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar tillsammans med Bilda. På grund av Covid-19 är finalen framflyttad till 30 januari 2021.

Finalen flyttad till 30 januari 2021

På grund av den ökade smittspridningen av Covid-19 i landet har vi beslutat att flytta riksfinalen av Musikschlaget till lördag den 30 januari 2021. Finalen kommer som vanligt att hållas i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben.

 

Finalisterna till Musikschlaget 2020

Musikschlaget presenterar stolt våra tio finalister i riksfinalen 2020! Lördagen den 7 november går Musikschlagets final av stapeln på restaurang Aveny i Sundsvall. Det blir en speciell och extra glittrig finalkväll då Musikschlaget fyller 10 år! Se finalen live här på vår hemsida.

Finalister från deltävlingar

Köping: Dennis Pettersson

Stockholm: David Andersson

Linköping: Tisdag

Lund: David Farnoudi

Sundsvall: Foxocat

Sandviken: Amanda Mattson

Göteborg: Juanita Månsson

Örnsköldsvik: Myggan Ensio

 

Finalister – Wildcards

Solna: Aji Jack

Göteborg: Richard Carlsson

 

Den stora riksfinalen den 7 november 2020 kommer som planerat att genomföras live i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live här på vår hemsida.

 

Coronavirusets påverkan på Musikschlaget

Musikschlaget arrangerar inte fysiska deltävlingar under hösten 2020. Finalister utses istället av lokala jurygrupper utifrån de tävlandes inskickade filmer. Detta för att säkerställa att ingen smittspridning av infektionssjukdomen covid-19 sker bland artister, publik och arrangörer.

På grund av rådande omständigheter med risk för smittspridning av coronaviruset och utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har Musikschlagets festivalgrupp beslutat att inte genomföra deltävlingar 2020 fysiskt eller live. På de orter där deltävlingarna skulle ha ägt rum kommer det istället att formas jurygrupper. Dessa jurygruppers uppgift blir att gå igenom alla filmade bidrag som de tävlande tidigare skickat in med sin anmälan. Juryn utser sen en vinnare per ort utifrån Musikschlagets ordinarie jurykriterier.

En jurygrupp utser också två ”wildcard” utifrån resterande insända tävlingsbidrag. Alla finalister kommer att vara utsedda och klara till den 25 september 2020.

Den stora riksfinalen, planerat till den den 7 november 2020, har flyttats till 30 januari 2021. Finalen planeras att genomföras live i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben.

Vill ni live-sända en konsert på Musikschlagets Facebooksida?

Skriv ett meddelande till oss på Musikschlagets Messenger eller skicka ett mejl till olle.norberg@bilda.nu

Skriv vilken dag Live-sändningen ska vara och vilken starttid.

Meddela ett par dagar före live-sändningen ska gå ut så hinner vi annonsera, så att så många som möjligt kopplar upp sig för att njuta av musiken.

Har du några frågor kontakta:

Olle Norberg, olle.norberg@bilda.nu

Stolta sponsorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Sociala medier

Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Instagram

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Besök vår sida för Bildas logotyp för mer information om hur vår logotyp ska användas. Här hittar du även fler varianter och format.

Vinnare av Musikschlaget 2019: Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo.

Höj volymen och lyssna på den underbara, svängiga låten igen! Musikschlagets vinnare 2019! Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo. Det går verkligen inte att sitta stilla. Dansa! 😀 🤸‍♂️💃

Gepostet von Musikschlaget am Sonntag, 10. November 2019