Skip to main content

Jag känner mig bra när jag får göra något positivt för någon annan

Uppdaterad:

Vevian Gorges är cirkelledare i Österns gamla kyrka i Hjällbo. Där leder hon verksamhet för barn och unga som får utveckla sitt hemspråk och utforska de kyrkliga traditionerna tillsammans.

–  Att vara ledare tycker jag är ett jättestort ansvar. Det är många som ser dig som en förebild, säger Vevian Gorges.

Att som ledare få ny kunskap och verktyg i att leda, möjliggöra, lyfta och stärka är inte enbart hjälpsamt utan också viktigt, berättar hon. Det är inte alltid man vet vad man behöver och där är folkbildningen till stor hjälp.

–  Vår verksamhetsutvecklare på Bilda frågar ofta vad vi behöver hjälp med, ger rådgivning och tips på hur vi kan planera. Vi älskar henne, hon är bra! Jag har varit på olika kurser och föreläsningar hos Bilda. Det är jättebra att få mer information för att utvecklas och olika verktyg som man kan ta med sig och dela med grupperna. Det är också bra att få lära sig hur man kan använda verktyg på olika sätt för att få alla att vara aktiva i gruppen.

Varför Vevian valt att bli cirkelledare är solklart.

–  Jag känner mig bra när jag kan ge mer. Spelar ingen roll hur trött jag är, det betyder otroligt mycket för mig att jag kan göra något positivt för någon annan, då mår jag bra!

 

 

Fler exempel från vår verksamhet

Att lära för att utvecklas
  • Artiklar

Att lära för att utvecklas

Seidi Kurt är ledare för en kör, en grupp diakonissor och den Syrianska Kvinnoföreningen i Göteborg. Hon lyfter betydelsen av att få träffa andra med olika k...

Den bästa versionen av oss
  • Artiklar

Den bästa versionen av oss

Cliff är ett band från Trollhättan som spelar svensk alternativ rock. Ja, eller fransk rock med finskt vemod som de själva ibland beskriver det. För bandmedl...