Skip to main content

”Det är något av det roligaste på hela året, något man ser fram emot och längtar efter.”

Uppdaterad:

Musikschlaget är Sveriges största och bästa musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. Samuel är med och tävlar i final för fjärde gången.

Vi laddar inför en glittrande riksfinal i Sundsvall där tio finalister från hela landet möts om bara några veckor. Musikschlagetfinalen är en musikalisk kväll inlindad i genuin glädje och omtanke om varandra. Bland de tio finalisterna på scenen står Mr Mkoma, eller Samuel som han heter till vardags, från Umeå.

Mr Mkomas kommer att uppträda med låten ”Stage light”, en låt som han har skrivit själv. Inför finalen känns det både roligt och nervöst, men scenkläderna är bestämda och han har allt under kontroll. Låten som Samuel ska framföra har några år på nacken och Mr Mkoma har övat länge och känner sig väl förberedd.

— Det behövs inte så mycket förberedande nu, jag har haft som plan att framföra den här låten länge och låten sitter som ett smäck.

Musiken betyder mycket för Mr Mkoma, det är hans största passion i livet och det som han brinner för.

— När jag spelar musik känns det bra, det känns som jag är här och nu. Jag kan bara vara i nuet och känner inte så mycket oro för andra saker när jag spelar musik.

Vad betyder Musikschlaget för dig?

— Det är något av det roligaste på hela året, något man ser fram emot och längtar efter. Det är fjärde gången i finalen men utmanar mig själv genom att för första gången sjunga på engelska, det ska bli extra kul och spännande.