Skip to main content
Musikundret

Musikundret

Bilda vill hjälpa musiker i församlingar och kyrkor att börja spela i band och på så sätt beskriva och ge uttryck för sin tro.

Bilda vill hjälpa musiker i församlingar och kyrkor att börja spela i band och på så sätt beskriva och ge uttryck för sin tro.
Vi önskar att få se nya kristna band bildas, uppmuntra gamla band att starta om, och vi vill se en yngre generation som med
dagens teknik och sound fyller detta tomrum.

På 70, 80 och 90-talet såg musiklivet annorlunda ut i våra kyrkor, Band bildades och musiker utvecklades. Några band och musiker blev professionella och kända, andra höll det på hobbynivå. Nattmöten och nattcaféer var givna speltillfällen. Gemensamt var att alla fick med sig otroligt mycket erfarenheter och kunskap.

I dag ser vi inte att kyrkorna är denna plats längre, varför? Är det något som vi har tappat bort? Eller finns inte behovet av livemusik och band kvar?

Vi på Bilda tror givetvis att behovet finns och lusten att spela i band eller dela sin musik till andra fortfarande finns i våra kyrkor. Vi vill hjälpa församlingarna att återskapa dessa mötesplatser och uppmuntra att band börjar bildas i våra kyrkor igen.

Vi tror att just ni som församling har musiker som bara längtar efter att spela i band och att komma ut och dela evangeliet med andra. Vi vill också hjälpa musiker att hitta andra musiker i sitt närområde. Ekumenik i band är fantastiskt och bra.

Finns redan band i er församling så kan vi hjälpa till med speltillfällen och stötta musikerna att utvecklas som band.Vi tror att olika musikgenres berikar våra församlingar. Vi har olika sätt att uttrycka vår tro och vår kreativitet och det vill vi uppmuntra.

Du som är ledare, ungdomsledare eller medlem i en församling vet säkert om unga musiker och band som skulle vilja spela. Tillsammans kan vi bygga upp något nytt.

I bifogad fil finns en affisch som ni gärna får sätta upp i era församlingar som ett första steg. Ta gärna kontakt med Anders Ruuth, projektledare för Musikundret.

Kontakt

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Anders Ruuth

Verksamhetsutvecklare Bildning och kultur i frikyrkorna samt ansvarig för Musikundret

Filmklipp Musikundret