Skip to main content

Musik på Stallet: Snickar-Erik 200 år, jubileumskonsert med Staffan Jonsson och Ulf Störling

Uppdaterad:

Kom och fira Snickar Erskes 200-årsjubileum tillsammans med Ulf Störling och Staffan Jonsson. Erske var en av sin tids skickligaste fiolspelmän och är en av de äldsta spelmännen som det finns låtar efter. Och vilken skatt han har efterlämnat! Hela sextiofem låtar upptecknades år 1899 av uppsalastudenten Einar Övergaard

MEDVERKANDE:
Ulf Störling – fiol, (f. 1959) är bollnässpelman, sedan länge bosatt i Dalarna. Han är dokumenterad på Svenskt Visarkiv och blev riksspelman år 2008, tilldelad Zorns guldmärke. På sjuttiotalet började han söka upp och intervjua gamla spelmän och förutom speluppdrag har han varit verksam som kursledare samt lärare på olika musikhögskolor och folkhögskolor.

Staffan Jonsson – fiol, (f. 1985). Sedan 2008 har han varit musikalisk ledare i Hälsinge Låtverkstad och Gävleborgs Ungdoms Folkband och inspirerat ungdomar att spela bland annat folkmusik från Hälsingland. Han blev riksspelman 2008 med just låtar från Snickar Eriks repertoar. Han har också fördjupat sig i norskt hardingfelespel, med fokus på musiken från Hallingdal.

Förköp på Kulturbiljetter. 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stenegård
Stenegård 8
82754 JÄRVSÖ

Mer inom Musik

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – Intresseanmälan

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – ...

Vi undervisar enligt Suzukimetoden på violin, cello, piano och orgel. Instrumentalundervisningen startar vid 4-6 års ålder. Suzukimetoden grundar sig i tanke...

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 01:00
  • Tillfällen
    14 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Gammeldans-akut – kortkurs i gammeldans

Gammeldans-akut – kortkurs i gammeldans

Här får du chansen att lära dig dansa gammeldans i en kortkurs, en "gammeldansakut" helt enkelt! Du kan inte föranmäla dig, drop in gäller!

  • Plats
    Korskrogen, Ljusdals kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 13:30 - 15:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer
Leksands spelmansstämma 2024

Leksands spelmansstämma 2024

Välkommen till en intim och sprudlande spelmansstämma med dansbana, allspel, kurser, servering, ståpälsscen och naturligtvis obegränsat med buskspel.

  • Plats
    Leksand, Leksands kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 17:00 - 23:00
Läs mer