Skip to main content

Kulturhelg på Furulid

Uppdaterad:

Kulturhelg på Furulid 31/5-1/6 Equmeniakyrkan Motala

Här kan ni läsa mer om programmet och artisterna!

Program Fredag 31 maj 17:00-23:00

Kl. 17:00-19:00 AW med Maria & Marcus Lundgren o co, Anders Ruuth

Bröderna Bilda, Anders Ruuth & Henrik Demetriades ger er en AW som inte är likt något annat. Här blandas hårdrocksklassiker med lovsång, skratt och kanske en tår. följ med oss på en liten resa i själva livet.

Maria & Marcus Lundgren o co. Bjuder på stämningsfull musik och harmoniska toner.

Bröderna Bilda
Kl. 20:00-22:00 New Dimensions

New Dimensions: Fem killar från samma klass som kände att musik var en stor del i våra liv och tyckte att det skulle vara intressant att vara med i ett band och ha konserter, skriva egen musik och släppa låtar. Drömmen har nu gått i uppfyllelse! Ganska exakt ett år efter vi bildades (December 2022) så släppte vi vår första singel på Spotify (20 december 2023). Riktigt kul! Och ny musik är påväg! Bandet består av Gitarr, Bas, Keyboard/ Piano, Trummor och Sång. 5 grabbar som spelar olika saker.

Våra sociala medier:
Instagram – newdimensionstheband
TikTok- newdimensionstheband

Bild New Demension
Kl. 22:00 -23:00 Selha Groove

Selah Groove : Är ett kristet ungdomsband från Sörmland som bjuder på sväng och riktigt gött Groove. Med allt ifrån Jazzigare inslag till distade elgitarr solon så spelar de en blandning av musikstilar, men främst med en inriktning mot Funk. Bandet startades efter ett musikläger som Pingst anordnar och sedan dess har de spelat på både större och mindre scener. Ta med en kompis och kom och lyssna för detta vill ni inte missa!! 🎶

Program Lördag 1 juni 16:00- 23:00

Kl:16:00-17:30 Barnkörs fest med Anna Gullman samt Edo Bumba

När Edo Bumba kom till Sverige var han redan en välkänd och etablerad artist inom Gospel musiken på Sango Malamu (Good news). Som sångare, gitarrist, kompositör och producent har han i sitt forna hemland DR Kongo producerat och gett ut ett 100-tals skivor med sånger som skrev sig in i den kongolesiska musikhistoria.
Edo Bumba kom till Sverige på 80-talet och utbildade sig vidare vid Musikhögskolan i Göteborg. Efter studierna började han undervisa på samma Musikhögskola samtidigt som hans musikaliska karriär fick fart. Med sina grupper Edo Bumba Band och Amani samt samarbete med många av Sveriges främsta artister som bl.a Louise Hoffsten, Triple and Touch, Mikael Wiehe, Mikael Rickfors, Måns Selmerlöv, Regina Lund, Timbuktu och John Ludvig.
Med sin breda kulturella bakgrund och repertoar arbetar Edo Bumba idag som både musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Många av hans produktioner och samarbete med andra artister har tagit honom på omfattande turnéer i skandinaviska länder t.ex Sverige och Norge där hans musikproduktioner för barnkörer ”Slå ett slag för Världens” och ”Tänk om Jag hade vingar” samt samarbete med NOBU (Norska barn och ungdoms korförbund) och samarbete med Musik i Finnmark och norska elitmusiker har han också turnerat i många orter i Norge samt hela NordNorge. Edo Bumba skrev musik till dokumentärfilmen” L’homme qui répare les femmes” som handlar om Doktor Dennis Mukwege Nobels Fredspristagare år 2018. Edo Bumbas musikaliska, pedagogiska arbete och insatser har hyllats flera gånger och fick även stor uppmärksamhet 1997 när han tog emot det Kungliga Musikaliska Akademiens pedagog pris med motiveringen: ” Han bygger interkulturella broar mellan sitt afrikanskt musikaliska arv och den svenska musikvärlden ochskapar ett sound som tillåter oss att uppleva väst- och söderländska afrikanska rytmer. Med hjälp av sina instrument och musikaliska entusiasm tillåts åhöraren följa med på en spännande rytmisk resa till de södra och västra delarna av Afrika”.
Idag turnerar Edo Bumba flitigt runt om i Norden, ofta tillsammans med grupperna Edo Bumba Band, Amani, Amani mini Sauti Sol, Afrotronics och Star for life, band som Edo själv ofta samarbetat med och hjälpt till att producera diverse musik album.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kl. 18:00-19:00 Konsert med Thomas Lundmark orgel & Pavlo Nazarenko piano

”Thomas Lundmark är född 1986 och är uppvuxen i Linköping. Efter studier för Staffan Krafft i S:t Lars kyrka i Linköping utbildade han sig till kantor vid Oskarshamns folkhögskola, och därefter till organist vid Musikhögskolan i Malmö där hans orgellärare bl.a var Hans Hellsten och Carl Adam Landström. Sedan 2015 är han organist i Motala församling. På konserten den 1/6 i Equmeniakyrkan kommer han att bjuda på ett varierat orgelprogram, med såväl intensitet och energi som stillsamhet och eftertanke.”

Pavlo Nazarenko är kördirigent och kyrkomusiker från Ukraina. För nuvarande är han vicedirigent i Linköpings kör ”ChorusLin” och ansvarig för vokalensemble ”Stämsbröderna”.

Thomas Lundmark & Pavlo Nazarenko
Kl. 21:30-22:30 Mercy Gospel

Mercy Gospel Choir är en kör från Linköping som i mer än två decennier svept med sin publik, ung som gammal in i gospelmusikens fantastiska sväng och budskap. Den startades i februari 1998 och leds sen dess av Fredrik Påhlsson.
Vi spelar i allt från slott till koja och vill med vårt nordiska gospelsound förmedla vad tron på Gud betyder för oss. Vi hoppas att sången ska få gå rakt upp till vår Herre och att den ska beröra dig som lyssnare.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Motala Equmeniakyrkan Furulid
Badstrandsvägen 2
59132 MOTALA

Mer inom Musik

Folklig dans – en fördjupningskurs med Linnea Ramström, Delsbostämman

Folklig dans – en fördjupningskurs med Linnea R...

Brukar du fly dansgolvet när det spelas vals? Kanske tycker du att det är lite jobbigt eller svårt. Men det finns sätt att få vals att upplevas både enkelt, ...

  • Plats
    Delsbo, Hudiksvalls kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 13:00 - 16:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer
Kulningskurs med Sofia Hultqvist Kott

Kulningskurs med Sofia Hultqvist Kott

Vill du utforska kraften i din röst, samtidigt som du utökar din sångrepertoar? Välkommen till en kurs i kulning och vallmusik, där du får chans att hitta oc...

  • Plats
    Malmö, Malmö kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag, Söndag 11:00 - 15:00
  • Tillfällen
    2 tillfällen
Läs mer
Låtkurs med Rena Rama på Dans & Spelstämma i Anundsjö

Låtkurs med Rena Rama på Dans & Spelstämma ...

På Dans och Spelstämma i Anundsjö 27 Juli blir det låtkurs med Rena Rama (Anders Eriksson, Håkan Olsson och Urban Andersson ). Vi lär ut våra bästa låtar frå...

  • Plats
    Bredbyn, Örnsköldsviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 13:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer