Skip to main content

Kurs i skärande träsvarvning

Uppdaterad:

Välkommen till tre dagars kurs i träsvarvning. Kursen anordnas av Västra Hälsinglands Slöjdförening i samverkan med Studieförbundet Bilda och Ljusdalsbygdens museum.

Under denna kurs utforskar vi tekniken i skärande träsvarvning. Ledare är Åke Landström med lång erfarenhet inom skärande träsvarvning med egen tillverkning av skålar sedan 1986 och en kursverksamhet sedan 1990. Kursen innehåller mycket praktiskt övande med målet att få en god känsla för tekniken av skärande träsvarvning. Vi går också in på läran om material, val av verktyg och utrustning, hur man slipar och bryner lämplig form och skärpa av verktyg.

Verktyg och material: Alla verktyg finns på plats, man behöver ej ta med egen svarv. Material ingår i kursen.

Inga förkunskaper krävs.

Datum och tider: 14/6 -16/6 fredag – söndag 9.00 – 16.30
Plats: Friskolan Vintergatan, Boställsgatan 5 827 32 Ljusdal

Lunch och fika: Det finns mikro och men icke kylskåp för matlåda i kurslokalen och flera matställen i Ljusdal centrum. Lunch kl 12.00. Föreningen bjuder på fika.

Kursavgift: 2000 kr för medlemmar i SHR, 2500 kr icke-medlemmar. Du får ett välkomstmail från slöjdföreningen om hur du betalar in avgiften.

Anmälan görs senast den 20 maj. Om du blir förhindrad att gå kursen vill vi att du meddelar oss genast, kontakta Frida Edman på [email protected]

Bli medlem: Att bli medlem kostar 150 kr/år och du registrerar dig enkelt på hemslojden.org, välj Västra Hälsinglands Slöjdförening som lokalförening.

Medarrangörer: Ljusdalsbygdens museum och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Friskolan Vintergatan
Boställsgatan 5
82732 LJUSDAL

Mer inom Hantverk