Skip to main content

Vill du leda en studiecirkel med tema hembygd och hemkänsla?

Cirkeln vänder sig till nyanlända svenskar boende i Järfälla och äger rum på Jakobsbergs bibliotek.

Samtalen utgår från boken #Det nya landet som ingår i Järfälla biblioteks stora läsprojekt Järfälla läser. Temat är samtal om hemkänsla och hembygd utifrån erfarenheter av att komma till Sverige från ett annat land.

Du lägger själv upp cirkelträffarna men det behöver minst vara tre träffar och totalt 9 timmar under vårterminen. En av träffarna består av ett författarmöte på Jakobsbergs bibliotek med journalisten och författaren Mustafa Can. Han ger föreläsningen Välkommen till det främmande landet. Om språk, identitet och möjligheter.

Arvode ingår och du får tillgång till böcker, material och vägledning från Järfälla bibliotek och Studieförbundet Bilda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort intresse av att möta människor med rötter från hela världen och som arbetar/arbetat inom folkbildningen, där man utgår från deltagarnas förutsättningar och behov och där samtalen utgår från dialog, interaktion och reflektion.

Låter det intressant?

Hör av dig till linnea.forslund@jarfalla.se eller ewa.melin.larsson@bilda.nu så berättar vi mer!

Läs mer om Järfälla Läser

Järfälla läser

Du kanske också är intresserad av

Familjekompis

Familjekompis

Är du nyfiken på andra människor? Vill du lära känna etablerade svenskar eller nya svenskar? Genom Familjekompis har du och din familj chansen till just det. Passa på att få nya kontakter med människor från en annan kultur än du. Gör roliga saker ...