Skip to main content

Sprid värmen

På många plan blåser kalla vindar i vårt land idag. Vi som studieförbund vill försöka samla goda krafter mot detta och startar därför hantverksprojektet Sprid värmen. Tillsammans kan vi göra skillnad. Vill du vara med?

Vi vill utmana dig att sticka en halsduk (eller kanske en mössa eller vantar) och sedan hänga den någonstans i samhället till exempel på ett träd eller en lyktstolpe för att någon som behöver ska kunna få den. På halsduken fäster du en lapp med texten Jag är inte borttappad – om du fryser är jag din. Varsågod!

På lappen, som du hittar här i listan nedan kan du skriva ut och laminera, är texten även översatt till rumänska, engelska och arabiska. Ta gärna en bild på din halsduk och sprid idén vidare på sociala medier.

Tagga bilden med #spridvärmen #bildavärme och #hantverkapåverka

Vill du göra mer? Bjud in asylsökande till din hantverksgrupp!

Studieförbunden i Sverige har fått ett uppdrag från regeringen att arbeta med verksamhet för asylsökande människor. Det gäller träning i det svenska språket och samhällsorientering. Genom hantverket kan vi mötas över kulturgränser och det kan få bli en väg in att lära sig det svenska språket. Det praktiska hantverket underlättar språkinlärning och att träffa andra i en grupp skapar sammanhang i ett nytt, främmande land.

Så varför inte bjuda in nya deltagare till er hantverksgupp, starta en ny för den här målgruppen eller kanske förlägga era träffar till ett asylboende? Välkommen att kontakta oss om ni är intresserade av detta. Vi kan hjälpa till med material, kontakter och metoder med mer. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

Idén att sticka något varmt och hänga upp för att ge en annan medmänniska kommer ursprungligen från Usa och hantverksbloggaren Anna Braw som föreläst på arrangemang i Bildas regi. Läs gärna om Sprid värmen på Anna Braws blogg.

 

Är du intresserad av att starta en hantverksgrupp? Hör av dig till oss!

Vi kan hjälpa till med material, kontakter och metoder med mer. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Närkes Handaverk

Närkes Handaverk

Närkes Handaverk är en hantverksgrupp där man träffas, byter idéer och lär av varandra. Gruppens mål är att främja samt utveckla hantverk med garn och tråd med enkla hjälpmedel. Du behöver inte ha några förkunskaper för att vara med.

CrAfter Work Örebro

CrAfter Work Örebro

CrAfter Work är ett tillfälle att vara kreativ tillsammans med andra. Alla är välkomna, oavsett om du kallar det du gör för pyssel, hantverk eller konst – eller ingenting eftersom du inte har kommit igång än!