Skip to main content

SOLFOLKET – Sörmlands låtverkstad

SOLFOLKET är en folkmusikutbildning för dig som längtar efter att spela, sjunga och dansa tillsammans med andra. Ett år med SOLFOLKET består av fem kurshelger där man bor och musicerar tillsammans för att utvecklas inom folkmusik.

Under läsåret kommer flera grupper att jobba var för sig och i en enda storgrupp för att förena kraften som finns i deltagarna och i de olika uttryckssätten. Tillsammans gör vi en offentlig konsert i slutet på året som formas utifrån deltagarna.

Alla är välkomna att bada i folkmusik tillsammans med vårt team av erfarna pedagoger:

  • Du som är ung och törstig på att spela, spela, spela och ha kul.
  • Du som är vuxen och längtar efter mer musik i Ditt liv.
  • Du som vill uppmuntra och dela folkmusiken med dina barn eller barnbarn.
  • Du som söker efter gemenskap och nya vänner som delar samma intresse.

Upplägg

Kurserna sträcker sig över ett läsår och vi träffas under fem helger på Solvikskolan, 6 km utanför Järna – en skola i skogsmiljö med fantastiska förutsättningar för kursverksamhet.
Första och sista helgen träffas vi redan på fredagkvällen då fokus är att bilda en gemenskap genom lek, dans, jam m.m. Undervisning i grupp sker lördag-söndag. Flera gånger per dag samlas alla för gemensam undervisning/aktivitet. Varje helg avslutas kl. 16 på söndagen.

Mat & logi

Övernattning (valfritt) på madrasser i Solvikskolans klassrum.
Maten är ekologisk och vegetarisk. På fredagskvällarna har vi knytkalas.

För frågor, kontakta SOLFOLKET

Daniel Reid

Kontaktperson SOLFOLKET

info@danielemma.se

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Folksångsnätverk Gävleborg

Folksångsnätverk Gävleborg

Folksångsnätverk Gävleborg är ett nätverk och en regional träffpunkt för de som är intresserade av folksång i Gävleborgs län. Initiativtagare är Studieförbundet Bildas verksamhetsutvecklare inom folkmusik, genom kontakter med folksångare i region...