Skip to main content

Ring så pratar vi

I coronatider så har behovet av samtal och gemenskap blivit ännu tydligare, och de som förut varit utanför har tyvärr blivit ännu mer utanför.

Vi på Bilda har sett behovet av att kunna få ringa med sin telefon och bara prata med andra som är i samma situation. Att bara att få berätta om hur man har det. Höra andra medmänniskors röster. Vi kallar det samtal om livet!

Bli ledare

Vi söker frivilliga ledare som kan leda en ”Ring så pratar vi”-grupp. Det behövs ingen direkt studieplan eller en massa förarbeten. Du bestämmer tid då du vill ha gruppen samlad. Det kan vara en, två eller tre gånger i veckan, till exempel kl 10.00.

När gruppen ska starta kontaktar vi dig och du får veta vilka deltagarna är. Eller så har du egna deltagare som du vill ha med. Det kan vara vänner, bekanta, grannar eller personer ur din församling. Det blir max fem personer  i din grupp, ledaren inräknad. Alla i gruppen ringer till ett nummer där ni samlas och du som ledare styr samtalet så att alla får komma till tals och får en chans att presentera sig och höras.

Upplägget är mellan 45-90 minuter varje gång, och gruppen ska träffas minst 10 studietimmar á 45 minuter. Det finns möjlighet för ett ekonomiskt arvode för dig som är ledare.

Förslag på teman att prata om och hjälp till samtalsunderlag finns att få från oss på Bilda.

Kontaktpersoner

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.