Skip to main content

Gävle Gospel

I början av varje år bjuds det på härligt gospelgung då Gävle Gospelfestival arrangeras, vanligen i januari eller februari månad. Du kan delta i festivalen som sångare i kören eller njuta av gospelfesten som publik.

kör som sjunger

Gävle Gospel har arrangerats sedan 1999 tillsammans med studieförbunden Bilda och Sensus. Festivalen har i många år arbetat med Anki och Magnus Spångberg som genom sin entusiasm bidragit till att festivalen har vuxit sig så stark genom åren.

Festivalen pågår under tre dagar i Gävle. De två första dagarna övar kören – masschoir som består av 250 – 400 körsångare, främst deltagare från Gävle med omnejd, men även fina körsångare från t.ex. Norduppland, Dalarna, Oskarshamn, Umeå, Uppsala, Stockholm, England, Estland, Norge, Finland och Danmark. Den tredje och sista dagen är det gospelkonsert och avslutning i Gävle Konserthus inför betalande publik.

Gästartister

Festivalen har alltid en amerikansk gästartist, och de senaste åren även en svensk artist på plats. Förberedelserna för festivalen pågår året runt i samarbete med studieförbunden. Festivalen fyllde 20 år 2019 och årets gästartister var Myron Butler från Texas och Shirley Clamp.

Projektledare för Gävle Gospel

Hans och Anna Helmerson

070-414 07 19

hans.helmerson@comhem.se

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Körkraft

Körkraft

Körkraft är ett nätverk av sjungande personer som med körsång vill öka integrationen i samhället samt hjälpa nyanlända med svenska språket.