Skip to main content

Dimmu Borgir – Föreläsning med Daray och Victor

FRAMFLYTTAD FÖRELÄSNING: På grund av rådande Coronaläge har vi fått skjuta denna föreläsning till efter sommaren. De datum som nu står på arrangemangen är enbart temporära och vi uppdaterar med nya faktiska datum på varje ort så snart de blivit bekräftade. För frågor om detta på din ort kontakta respektive Bildarepresentant via länkarna till resp. föreläsning.

Studieförbundet Bilda erbjuder en föreläsningsturné med två av extremmetallens hårdast arbetande själar. Du kommer att få höra dem framföra låtar och ta del av deras tankar och erfarenheter från sina liv som musiker.

Föreläsningarna är interaktiva. Du som deltagare får också ställa egna frågor som rör såväl band som musikbranschen i stort.

Delar ur innehållet: 

  • Hur de startat. 
  • Hur de arbetat med musiken för att nå sina mål. 
  • Spel och övningsteknik.   
  • Studioinspelning – Tips inför och under arbetet med att spela in.  
  • Live – Förberedelser musikaliskt och mentalt. Erfarenheter från festivaler och turneér.  
  • Replokalen vs Turnébussen 
  • Teamwork skills.   

Då medlemmarna är från olika delar av världen kommer innehållet mestadels presenteras på engelska.  

Föreläsningar

Turnén av föreläsningar sker i flera städer. Du hittar lokal info om anmälan, priser och tider på din ort via länkarna nedan.

Dariusz ”Daray” Brzozowski

(Polen) 

Dariusz har genom åren byggt upp ett gediget rykte inom metalscenen genom sitt trumspel i extrema hastigheter, sin precision och sina blastbeats. Sedan det första trumsetet vid 14 års ålder har över 1000 spelningar avverkats världen över. Via starten i bandet Vesania via Vader, Masachist, Hunter, Black River och idag aktiv även i Dimmu Borgir är Daray en av de mest respekterade och kompromisslösa trummisarna i metalvärlden 

Victor Brandt

(Sverige) 

Victor har skapat sig ett namn sedan han började musicera professionellt som en ”solid-as-a-rock” bassist. Han har varit medlem och turnerat med bla Satyricon, Entombed och Entombed A.D och Totalt Jävla Mörker. Idag är han aktiv som bassist i Dimmu Borgir och gitarrist i Firespawn. Med nämnda band och genom livesession jobb med akter som At The Gates, Six Feet Under, Witchery och The Haunted besitter denne herre ett gigbagage på över 1000 spelningar och ett imponerande CV som metalmusiker.  

Lyssna på Spotify