Skip to main content

Cirkelsnack 1 med Birger Thureson

Konsten att vara den man är utifrån livets alla skeenden och platser. Ska man efter yrkeslivets slut bara dra upp årorna, luta sig bakåt och passivt driva med tidens ström? Eller kan pensionärslivet vara fyllt av meningsfulla uppgifter och spännande utmaningar?

Birger Thureson väver ihop sina egna tanketrådar i ämnet med filosofers, författares och teologers reflektioner över livets gåva och livets gång. Han blandar vass samtidsanalys med anekdoter fyllda av humor och värme.

Vi samtalar om att leva utifrån där man är, att inte fastna i att det blev som det blev. Att hitta verktyg hur man fullt ut kan leva i den ålder och plats som man befinner sig i, inte bakåt och framåt i tiden utan i nuet.

Birger har fil kand och teol mag, är en journalist och författare med en lång rad böcker bakom sig. Han är född 1942 i Sorsele socken, södra Lappland, men bor numera i Sollentuna. Han har en starkt engagemang i människorättsfrågor och har bland annat skrivit om den humanitära krisen i DR Kongo och fredspristagaren Denis Mukweges arbete bland våldtagna kvinnor (boken De glömda kvinnornas röst). Birger Thureson har lett skrivarkurser både i Sverige och utomlands, och är en ofta anlitad föredragshållare.

Cirkelsnack med Birger Thureson utgår från hans bok Leva livet ut. Med rabattkoden ”Cirkelsnack” kan du köpa boken till rabatterat pris (30%) via Marcus Förlag. Klicka här för att komma till boken.

Digital studiecirkel

Vi kommer att använda oss av Learnify, en digital mötesplats för att kommunicera, samarbeta, dela erfarenheter och lära av varandra. I plattformen finns också verktyg för att skapa och dela digitala, interaktiva material.

Upplägg

Varje studiecirkel består av 3-5 förinspelade filmklipp. Det kan vara föreläsningar, intervjuer eller samtal.

Som deltagare får du ett inlogg till en sluten studieplats på Learnify. Varje vecka publiceras ett nytt filmklipp som du tittar på när det passar dig. Du och din grupp kan sedan samtala utifrån filmklippet via en chattfunktion. Om ni önskas ses på riktigt för att föra samtalen kring det ni sett går det självklart också bra! Läs mer om Cirkelsnack och hur det fungerar här.

Intresseanmälan

Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret där du kan göra en intresseanmälan. Vi kontaktar sedan dig när vi fått ihop tillräckligt med anmälda för att starta en cirkel. Om ni är en befintlig grupp, kontakta oss så hjälper vi er vidare!