Skip to main content

Cirkelsnack – digitala samtalscirklar

Cirkelsnack är en serie digitala studiecirklar som du kan delta i på distans.

Upplägg

I Cirkelsnack får du ta del av inspelade föreläsningar, samtal och intervjuer med intressanta gäster. Varje studiecirkel har ett tema och består av 3-5 filmklipp.Vi kommer att använda oss av Learnify, en digital mötesplats där man kan dela erfarenhet och lära av varandra.

Som deltagare får du ett inlogg till en sluten studieplats på Learnify. Varje vecka publiceras ett nytt filmklipp som du tittar på när det passar dig. Du och din grupp kan sedan samtala utifrån filmklippet via en chattfunktion.

Läs mer ingående om upplägget här.

David och Johan berättar om Cirkelsnack i filmen nedan!

Gäster och teman:

Hur går jag vidare?

Det finns flera sätt att delta i ett Cirkelsnack:

  1. Ni är en befintlig grupp. Om ni är en befintlig grupp med minst tre personer, så kan ni kontakta oss så hjälper vi er vidare! Meddela hur många ni är i gruppen samt vilket eller vilka Cirkelsnack ni är intresserade av.
  2. Du och ett par vänner vill starta en grupp. Du kanske har ett par kollegor, träningskompisar eller vänner som är intresserade av att starta upp en grupp?! Ni behöver vara minst tre personer i gruppen. Kontakta oss så hjälper vi er vidare!
  3. Du intresseanmäler dig till en eller flera av våra Cirkelsnack. Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret. Dessa är öppna för alla, så här har du möjlighet att möta nya människor med samma intressen som du! Nya cirklar kommer starta kontinuerligt i takt med att vi får in anmälningar.

Cirkelsnack-cirklar

Läs mer om cirklarna nedan

Cirkelsnack 1 med Birger Thureson

Cirkelsnack 1 med Birger Thureson

Konsten att vara den man är utifrån livets alla skeenden och platser. Ska man efter yrkeslivets slut bara dra upp årorna, luta sig bakåt och passivt driva med tidens ström? Eller kan pensionärslivet vara fyllt av meningsfulla uppgifter och spännan...

Cirkelsnack med Joel Halldorf

Cirkelsnack med Joel Halldorf

Alla jagar vi efter det heliga, det som ger existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen – och finns det något som är värt att kallas heligt?

Cirkelsnack med Karin Olofsson

Cirkelsnack med Karin Olofsson

Kreativitet som yrke. Cirkelsnack med Karin O, konstnären som inte kan få nog av glada färger och intressanta karaktärer! Genom sitt skapande vill hon förmedla skönhet, glädje, komik och tragik. Och inte minst väcka nya tankar.

Cirkelsnack med Niklas Källner

Cirkelsnack med Niklas Källner

Den obehagliga tystnaden. Brukar du också kasta ur dig plattityder som ”åh vilket vackert väder” för att snabbt bryta den? Då är det här precis det cirkelsnack du behöver.

Cirkelsnack med Olof Edsinger

Cirkelsnack med Olof Edsinger

Tre samtal och träffar om det kristna livets paradoxer – om att följa Jesus i både med- och motgång. När Jesus kallar oss till lärjungaskap gör han det med orden: ”Ta ditt kors och följ efter mig.” Runtom i vår värld kan vi se att just detta är va...

Cirkelsnack med Robert Eriksson

Cirkelsnack med Robert Eriksson

Vi lever i en tid av oro och rädsla, och vi är många som upplever att sorgen – som alltid finns där djupt inom oss – nu kommer upp till ytan. Sorg är svårt, men kan det också vara hoppfullt? Tänk om sorgen kan vara vägen till en djup livsglädje? D...

Cirkelsnack med Åsa Molin

Cirkelsnack med Åsa Molin

Språkets relation till tro. Om Bibelns språkvärld och vår, och att finna broarna mellan dem. Om konsten att finna ord för trons erfarenheter och verklighet, och när orden inte längre räcker till. En digitala skrivarkurs som vill inspirera, resoner...