Skip to main content

Regionstämma Bilda Nord 2022

Uppdaterad:

Varmt välkommen till Bilda Nords regionstämma den 9 april i Umeå. Utnyttja din demokratiska rättighet och var med och påverka. Årets tema på stämman kommer vara Tröst, hopp och livsmod!

Den 9 april är det dags för regionstämma för Bilda Nordi Korskyrkan i Umeå. Vi inleder med fika och när stämman är avhandlad avslutas dagen med en föreläsning av prästen Olle Carlsson med inslag av Peter Hallström, låtskrivare, musiker och artist.

Kallelse gick ut 24/1 till medlemsorganisationer och finns att läsa längre ner.

Möjlighet till samåkning till stämman finns från Luleå-, respektive Övikshållet. Kontakta Göran Rönnbäck för mer information.

Program

10:30 Kaffe och registrering
10:30 Livemusik: Fårfiolerna
11:00 Öppning av stämman
11:15 Stämmoförhandling
12:30 Lunch
13:15 Seminarier
13:50 Paus
14:00 Musikschlaget ur en deltagares perspektiv
14:30 Fika
15:00 Tröst, hopp och livsmod

Frågor
Frågor kring stämman kan besvaras av regionchef Göran Rönnbäck

Plats

Korskyrkan, Sveagatan 10A, 90327 Umeå

Fler kontaktuppgifter

Studieförbundet Bilda, Kungsgatan 36, 90325 Umeå,
090-14 20 10
[email protected]

Programpunkter

Föreläsning med Olle Carlsson och Peter Hallström

Olle Carlsson är präst och författare till bland annat böckerna. "Just idag; 365 tankar för sinnesro", "Kristendom för ateister" och senast "Om tröst; hopp och livsmod". I boken går Olle igenom begreppet tröst och ger insikter till alla oss som brottas med känslor av sorg, oro eller tvivel. Han skärskådar begreppet både som privatperson och ur sin yrkesroll. Olle delar med sig av insikter och funderingar och ger tydliga och praktiska råd. Vi är alla människor. Vi är alla i behov av tröst, vare sig vi upplevt en förlust på nära håll eller oroar oss över klimat och framtid. Hösten 2019 lämnade Olle Carlsson sin tjänst som kyrkoherde i Svenska kyrkans mest välbesökta församling, Katarina och Allhelgonakyrkan på Södermalm i Stockholm, för att fokusera helhjärtat på nya lekmannarörelsen Kontempel.  Peter Hallström är låtskrivare, musiker och artist. Med låtar som ”Håll mitt hjärta” och ”Viskar en bön” har han gjort ett stort avtryck i människors liv. Peter har också öppenhjärtigt delat med sig av sin erfarenhet av att växa upp i frikyrkan, fara illa och lämna det bakom sig. Och att sedan många år senare närma sig tron och kyrkan igen.

Tröst hopp och Livsmod – Olle Carlsson och Peter Hallström

Föredrag Livsstegen med Olle Carlsson

"Livsstegen; 12 steg till inre hälsa" är ett kursprogram inspirerat av bl.a. Anonyma Alkoholister men anpassad till att gälla alla människor oavsett livsproblematik eller längtan. Livsstegen har sin bas i nya ekumeniska mötesplatsen Kontempel i Stockholm och är utvecklat av Olle Carlsson, tillsammans med hustrun och journalisten Fotiní Carlsson. Under de senaste tio åren har de utvecklat och spridit Livsstegen tillsammans och idag finns över 100 Livsstegsgrupper runt om i landet. Välkommen att lära dig mer om Livsstegens program för existentiell utveckling!

Livsstegen – en föreläsning med Fotiní Carlsson

Seminarier:

Existentiell och psykisk hälsa - Hur kan vi möta svåra frågor med folkbildningens former? Med Kristoffer Fredriksson; Ukraina - Hur kan vi anordna relevant folkbildning med människor i flykt? Med Emelie Almgren; Kultur och hälsa - Hur kan vi bidra till en meningsfull och stimulerande vardag för våra äldre? med Cathrine Enqvist;

Övriga programpunkter

Fårfiolerna: Umeå studentspelmanslag bjuder på finstämnd folkmusik; Musikschlaget ur en deltagares perspektiv: Samtal med Samuel ”MrMkoma” Lindgren; Under dagen kommer även utställningarna 'Årsrika' och 'Vi måste prata demokrati' visas.